Мешканцям Володимирщини доведеться повернути чималі суми за вкрадений газ

18 Травня 2018, 17:30
Газ 1632
Газ

З початку року на Волині виявили 60 фактів крадіжок природного газу. Працівники газової компанії вже зафіксували порушень на суму майже 800 тисяч гривень.

Загалом порушникам доведеться сплатити за необліковане споживання більше 1,3 млн. грн. Найрозповсюдженішими махінаціями є втручання в роботу лічильників газу, самовільне відновлення газопостачання та підключення газового обладнання, – повідомляють у прес-службі ПАТ «Волиньгаз».

Більшість порушень зафіксували у великих містах і районах. Зокрема, в Луцьку та Луцькому районі нарахування провели для 36 споживачів на суму понад 700 тис. грн. У Володимирі-Волинському та районі 14 споживачам нарахували майже 190 тисяч гривень До трійки лідерів «чорного списку» потрапило місто Ковель та два райони – Ковельський і Турійський. Місцевим споживачам за допущені порушення доведеться викласти з кишені 180 тис. грн.

«Найчастіше до махінацій вдаються споживачі сільських місцевостей, в кого велика опалювальна площа. Однак люди повинні розуміти, що бажання зекономити насправді грає з ними у злий жарт. Крадіжки газу обійдуться набагато дорожче, аніж обліковане споживання. В результаті порушник заплатить за неврахований газ в розмірі граничної норми споживання, окрім того за крадіжку газу передбачена кримінальна відповідальність», – наголосив директор комерційний ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

Після виявлення незаконних втручань більшість порушників визнає свою провину і сплачує за самовільний відбір газу передбачені законом штрафні санкції. Якщо ж людина не визнає своєї вини та відмовляється компенсувати заподіяні збитки, питання про їх стягнення вирішується в судовому порядку. При цьому, за рішенням суду, на користь газорозподільного підприємства споживач-порушник має також сплатити ще й судові витрати.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024