Княже місто потрапило на сторінки столичного глянцю

20 Травня 2018, 09:30
1326

У минулу п'ятницю у Луцьку відбулась презентація спеціалізованого додатку до щоденної Всеукраїнської газети «День» під назвою  «Маршрут №1».

Четверте цьогоріч видання було присвячене Володимиру-Волинському. Глянцеві шпальти  передають історію стародавнього Володимира, його архітектурні та історичні перлини, а також описують сучасність, - інформують у мерії.

…Я вже не раз говорила, що Володимир – це не районний центр, а друга столиця Київської Русі. Але для мене він – і Волині столиця. Є адміністративний центр – Луцьк, а є й духовна столиця. Це Володимир. Володимирська держава, Лодимерія, має велику історію…

Такими словами передає свою любов до тисячолітнього міста Лариса Івшина – головний редактор газети «День», сьогодні киянка, але назавжди – дочка Волині, для якої сьогоднішня презентація на рідній землі є дуже вагомою і хвилюючою.

З вітальними словами виступив перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук:

Сьогодні ми надзвичайно вдячні, що українську культуру, історію своєї малої  Батьківщини видають, широко пропагують і доносять в Києві, Львові, Рівному. Лариса Олексіївна разом з командою видання зробила неоціненний внесок для всіх нас. Завдяки журналу про місто почує весь світ!

Поруч із журналом, видавці презентували виставку світлин «Фотосинтез», які увібрали в себе всю  Україну –  історію і сучасність, старе і нове.

Фото оглянули  гості, студенти та викладачі Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки, в бібліотеці якого і відбувся захід.

Опісля всі разом долучилися до діалогу на національну тематику, тут же головред «Дня» презентувала книгу «Корона, або Спадщина Королівства Руського», один із розділів якої теж присвячений нашому місту. До слова, вже зовсім скоро володимирчани зможуть власноруч познайомитись з цим виданням у міських книгозбірнях.





 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024