В Устилузі хочуть продати землю під багатоповерхівки, громада про це нічого не знає

22 Травня 2018, 18:33
4629

В Устилузі сьогодні відбулася позачергова сесія міської ради. Найбільше питань порядку денного - земельні питання.

Як розповіли депутати Устилузької міської ради, за годину до початку сесії ще й встигли провести засідання земельної комісії. Через таку надшвидку позачерговість, на засідання комісії та сесії не змогла прибути значна частина депутатів.

З неофіційних джерел Район.Володимир-Волинський вдалося дізнатися, що найбільше уваги на сесії було приділено питанню, яке стосувалось «підготовки до продажу на земельних торгах земельної ділянки для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків».

Якщо конкретніше, то, нібито, на теренах Володимирщини з'явився забудовник із сусідньої області, який буцімто має намір звести кілька багатоповерхівок в Устилузі, неподалік музею-садиби Ігоря Стравінського. Тепер залишилося лише викупити землю під будівництво.

І це в містечку, де вкрай слабо розвинута інфраструктура, відсутня централізована каналізація та водовідведення. Та й з утилізацією сміття питання остаточно не вирішено. 


За дане питання депутати кілька разів голосували, бо все не було більшості. З'явилася вона лише після того, як автомобілем міської ради було підвезено ще кілька депутатів.

Депутати Устилузької міської ради (вони пообіцяли більше розповісти про те, як «цікаво» проходять сесії та засідання комісій в Устилузькій міській раді) вкрай обурені тим, що ніхто нічого не знає про цих забудовників, про їхні намірі. А ще обранці громади обурені тим, що не було проведено жодних громадських обговорень у місті. Якщо земля належить громаді міста, то, відповідно, і їй вирішувати чи продавати її, чи здавати в оренду. 

Нагадаємо, раніше йшлося, що в Устилузькій територіальній об'єднаній громаді планують проаналізувати та впорядкувати перелік земельних ділянок, які знаходяться за межами населених пунктів. Судячи з усього, до аудиту, певно, діло так і не дійшло. Аналізуючи проекти рішень сьогоднішньої сесії, видно, що землю в громаді роздають, до того ж, далеко не мешканцям Устилузької ОТГ.

Додамо, що на офіційному сайті громади жодного оголошення про скликання позачергової сесії в Устилузькій міській раді немає. Та й про оприлюднення проектів рішень сесії на офіційному сайті Устилузької міської ради, напевно, ніколи не чули. Хоча в регламенті такі речі повинні бути прописані, й відповідно - повинні виконуватись. 

Взагалі складається враження, що сайт громади «спить солодким сном», бо останні кілька новин додані ще взимку. 

Коментарі
22 Травня 2018, 21:51
ДИВІТЬСЯ УВАЖНІШЕ САЙТ ГРОМАДИ 15.05.2018 ЦЕ ЗИМА?
22 Травня 2018, 21:53
Сесія була позачергова, задля ДОРІГ НА БЛАГО ГРОМАДИ.
22 Травня 2018, 21:55
Але шановні журналісти можна по Вашій статті розпізнати на яких депутатів Ви працюєте.Повірте не задля громади, а для свої ІНТЕРЕСІВ.
22 Травня 2018, 23:17
а на сайт громади бабки потратили небійсь і немалі, зато тепер він для красоти
23 Травня 2018, 00:15
Да-да весь бюджет міської ради.
23 Травня 2018, 04:44
Як на мене сайт не розвинений це точно. Так як ми живемо в світі, де всі відповіді на питання шукаємо в онлайн. А питання на рахунок розбудови нашого містечка як на мене актуальне. Чому б нашим вельмишановним депутатам не розібратися з забудовником, його пропозиціями. Як на мене місто потребує розбудови. Можливо варто провести типу референдум. Хоча місто в нас невеличке, дізнатися думку кожного можна просто. І зробити висновки.
23 Травня 2018, 21:57
Хороша ідея!
24 Травня 2018, 03:09
То дід володимир-волинський будуватиме..... таке саме одоробло як напроти парку Словянський.
25 Травня 2018, 13:02
Шановний журналіст, прочитайте уважніше ВСЮ інформацію на сайті. Тим більше, що він дійсно невеликий. Громадські обговорення по питанню будівництва багатоквартирного будинку БУЛИ, про що повідомлено на сайті. Земельна ділянка буде продаватися на аукціоні, тому про конкретного забудовника говорити поки що рано. До речі, депутати на минулих засіданнях сесії вже пять разів голосували "за" багатоквартирний будинок: за надання дозволу на розробку детального плану забудови, за його затвердження і т. д. І крім того стартова ціна земельної ділянки - більше, ніж півмільйона грн. Невже ці гроші для Устилуга лишні?
25 Травня 2018, 23:32
стартова ціна півмільйона? вона ж і кінцева,стопудово. все за копійки, не своє не жалко.Коли ті шмари устилузькі вже нажеруться
25 Травня 2018, 23:34
які слухання?де проводили? в спальні поліщука? ви з кого дурнів хочете зробити?буде вам земля, і буде вам хата.
26 Травня 2018, 00:56
Ну тільки поліщук щось не нажив здається 11 років мером трьохповерхового будинку і автомобіля останьоі марки.Нікому ніхто ще не догодив, ніяка влада...Добре там де нпс нема....і себе ніхто не бачить
26 Травня 2018, 13:07
Ніяких слухань не було, не вводьте людей в оману!!! Слухання можливо відбулися між поліщуком, дубицькою і ще кількома дармоїдами міської раді, які вирішили роздерибанити за копійки останній цікавий шматок землі. Люди задумайтесь, що за 20000 доларів можливо зробити у великій громаді? А на рахунок не нажив - це смішно. За які кошти поліщук купив і перебудував в місті неподалік митного пункту пропуску будинок в якому вже є всі зручності і мебелі, який не внесенний в декларацію, хоча він в ньому проживає? За які кошти був куплений автомобіль марки Mercedes w210 для сина, ціна якого на момент купівлі коливалась в межах 10000-15000 доларів? Згодом син через пару років продав це авто і купив нову, чи майже нову престижну автівку марки Audi. І замітьте, люди не працювали в бізнесі ні одного дня, ні син, ні батько!!!! А на рахунок автомобіля міської ради - так ним їздять більше по своїх справах, ніж по питаннях громади. Мер їздить на свій город, картоплю возить, дубицька возить своїх колєжанок куди їм потрібно. Скажіть будь-ласка за які кошти вони катають свої Зади? Як на мене автомобіль куплений за кошти громади і повинен їздити виключно по питаннях нашої громади!!!! Люди, хто не байдужий приходьте в міську раду (бордель) і стійте на питанні слухань і обговорень потенційних учасників аукціону на рухунок будівництва каналізації, водопостачання і вивезення сміття від цих новобудов. Хочу навести приклад не працюючої каналізації в будинку неподалік міської ради в якому розміщена перукарня. Я скільки пам'ятаю там постійно течуть на центральну вулицю стічні і фекальні води, які дуже не приємно смердять!!!! Жителі міста Устилуг не будьте байдужими і не дайте перетворити місто в сміттєзвалище цим горе керівникам міста!!!!!!!
28 Травня 2018, 01:52
шановний будинок старого зразка був куплений ще до його посади мера міста УСТИЛУГА, ну може людина маючи більше десяти 10 років на посаді міського голови збудувати будинок яка все життя працювала, і це не будинок а літня кухня показана в декларації......єдина ваша мета посрати ... а документи готові зразу зявилися ...... цілі села покупляли то треба ще місто все купити
28 Травня 2018, 14:49
тоді рєшено: меру Устилуга треба виписати допомогу як малозабезпеченій родині, бідує чувак
Коментар
17/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024