Доходи батьків що не проживають з дитиною, не вплинуть на субсидію, - роз'яснення

31 Травня 2018, 09:44
4155

Якщо батьки розлучені і один із них не проживає з дитиною, то його дохід не враховуватимуть до сукупного доходу, який береться до уваги при нарахуванні субсидії.

Таке пояснення нещодавніх нововведень надійшло від начальника Володимир-Волинського міського управління соціального захисту населення Олександра Смикалюка.

Після оприлюднення нововведень в розрахунках субсидій за комунальні послуги, які вступили в дію уже з 1 травня цього року, з'явилося чимало невдоволених, особливо на рахунок того, що доходи «колишніх» чоловіків та дружин теж можуть вплинути на нарахування субсидії. 

30 травня на адресу міського управління соцзахисту надійшло щодо цього детальне роз'яснення за підписом самого міністра Соцполітики Андрія Реви. 

Отож, статтєю 3 Сімейного кодексу України визначено, що подружжя вважається сім'єю і тоді, коли дружина чи чоловік у зв'язку з навчанням, роботою, лікуванням, необхідністю догляду за батьками, дітьми та з інших поважних причин не проживають спільно. Дитина належить до сім'ї своїх батьків і тоді, коли спільно з ними не проживає.

«При цьому під час практичної реалізації норм законодавства виникають питання щодо включення сукупного доходу домогосподарства доходів одного хз батьків дитини, яка проживає з іншим із батьків, у разі їх розлучення, а також реєстрації і проживання за різними адресами.

У такому випадку доходи того з батьків, що не зареєстрований та не проживає разом із дитиною, не включаються до сукупного доходу домогосподарства за документального підтвердження проживання дитини з іншим із батьків. 

Аналогічний підхід застосовується у випадку, коли батьки дитини не реєстрували шлюб», - йдеться у роз'ясненні Мінсоцполітики.

Нагадаємо, з 1 травня 2018 року діють зміни в порядку надання житлової субсидії. Нововведення прийняті Урядом, направлені на те, щоб всі ті, хто справді потребує субсидії – її отримали.


 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024