4 червня: яке сьогодні свято, до кого йдемо святкувати

04 Червня 2018, 08:30
813

Доброго ранку, читачі. Сьогодні понеділок, 4 червня.

Розпочинайте свій активний ранок з ароматом свіжозвареної кави, додавайте до неї сонячного настрою, приємних вражень і посмішок.

День ангела святкують: Володимир, Данило (Даниїл), Захар (Захарій), Іван, Макар, Михайло, Павло, Софія, Федір, Яків.

Район.Володимир-Волинський вітає іменинників та бажає мирного неба і здійснення мрій.

Світова спільнота 4 червня відзначає Міжнародний день невинних дітей - жертв агресії(International Day of Innocent Children Victims of Aggression), заснований у 1992 році надзвичайною сесією ООН. Тисячі безневинних дітей гинуть і отримують каліцтва у зонах військових конфліктів, стають жертвами терористичних атак.

У понеділок, 4 червня 2018 року, за православним церковним календарем, починається Петрів піст (Петрівка або Апостольський піст), який триватиме до 11 липня включно і завершиться на свято Першоверховних апостолів Петра і Павла, яке відзначають 12 липня.

Під час Петрового посту за церковним уставом щопонеділка, щосереди і щоп’ятниці слід утримуватися від риби, вина та олії. У суботні, недільні дні цього посту, а також у дні пам’яті великого святого або дні храмового свята, дозволяється риба.

Церковні православні свята, пости, дні пам’яті святих: Православна церква вшановує пам'ять ІІ Вселенського Собору (381 рік), віруючі згадують у молитвах мученика Василіска.

Погода: Сьогодні очікується +19..+28 °C, переважно без опадів, легкий вітер.. Завтра: +19..+23°C , можливий дощ, легкий вітер.

Народний прогноз погоди: 4 червня відзначається день пам'яті мученика Василиска. Цей день у давні часи вважався солов'їним днем. Наші пращури ходили слухати спів солов'я, вважали, що «хороший ранок зі співу птахів розпочинається».

Якщо на Василиска соловейко співає всю ніч, то день погожий буде. А якщо у цей день добре пахне жимолостю – на дощ. 4 червня наші пращури слідкували за комахами: якщо масово з'являлись павуки і ґедзі - до урожаю огірків. На хороший урожай вказували і сильні роси.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024