Військовій частині, що у Володимирі-Волинському, нададуть шефську допомогу

08 Червня 2018, 09:50
7455

Військова частина А 1008, що дислокується у місті Володимирі-Волинському потребує ремонту та приведення до належного стану об`єктів пункту її постійної дислокації.

Саме тому голова облдержадміністрації Олександр Савченко звернувся до найбільших господарчих підприємств Волині, аби привести до ладу територію та будівлі військової частини, - інформує відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

- Я не приїхав сюди заробляти чи щось будувати для себе. Я приїхав допомогти вам організуватися, бо мене про це попросив Президент. Волинські підрозділи – найвідоміші, регіон поніс багато втрат в порівнянні з іншими, тому обов’язок соціально відповідального бізнесу – допомогти армії, - зауважив Олександр Ілліч.

Зокрема про стан об`єктів пункту постійної дислокації військової частини та проблеми, які необхідно вирішити доповів начальник тилу військової частини А 1008 Олег Леонов. За його словами, 14 бригада сформована в 2014 році, а 2017 – вперше повернулася в пункт дислокації. Проте умови перебування там – неналежні.

– П’ять казарм там 1900 року будівництва. Коли наступного разу військові повернуться в пункт дислокації – їм доведеться жити в наметовому містечку. Харчуватимуться вони в двох їдальнях та на польовій кухні. Обіцяне будівництво чотирьох казарм та капітальний ремонт їдалень досі не розпочато. Також потрібно замінити шиферну покрівлю(700 листів), провести капітальний ремонт у восьми санвузлах та продовжити заміну гнилої дерев’яної підлоги, - повідомив Олег Петрович.

В свою чергу, завідуючий сектору правової, оборонної роботи, взаємодії з правоохоронними органами, з питань запобігання та виявлення корупції апарату облдержадміністрації Віктор Шрамко запропонував наступне розподілення обсягів роботи між районами та підприємствами.

- Капітальний ремонт восьми санітарних вузлів я пропоную розподілити між районами, які поділять їх між собою. В області їх є 16, тобто два райони повинні зробити один санвузол. Шиферну покрівлю та нову систему даху будемо просити облаштувати Управління лісового та мисливського господарства та військове лісове господарство, - запропонував Віктор Шрамко.

Що ж стосується закупівлі і доставки шиферу, то область проситиме приватні підприємства закупити та завести по 100-130 листів, а забезпечення робочими командами спеціалістів ляжуть на плечі місцевих будівельних компаній.

Слід зазначити, що на нараді були присутні представники бізнесу, обласної та районних адміністрацій та територіальні органи міністерств. Зокрема, її відвідав і міський голова Нововолинська, Віктор Сапожніков.

- Допомагати армії треба завжди. Я залучаю підприємства, але зараз це важко робити. Потрібно ближче контактувати з військовою частиною. Кожен, хто приїжджає з нововолинських військових і каже - там треба бензопилу, там треба чайник. Стараємося одразу забезпечити.

Завершили нараду оптимістично, пропозиції Віктора Шрамка схвалив керівник найвищої виконавчої гілки влади в області та зазначив, що «нарізати» завдань бізнесу – він не має права, а от запропонувати співпрацю – готовий.

- Тут зібралися потужні господарі. Я їм щиро вдячний, бо без них область розвиватися не буде. Вони – соціально відповідальні, тому я впевнений, що вони допомагатимуть українській армії. Наразі потрібно створити робочу групу, яка спілкуватиметься зі всіма та координуватиме процес надання шефської допомоги, - підсумував Олександр Ілліч.









 

Нагадаємо, танковий взвод 14 окремої механізованої бригади бере участь у змаганнях«StrongEurope 2018», які відбуваються неподалік німецького міста Графенвір.

До речі, наші танкісти вже вдруге беруть участь у Tank Challenge. У 2017 наші бійці зайняли п’яте місце серед 6 команд, беручи участь на танках Т-64БВ. Цього року наша команда змагатиметься з суперниками на модернізованих Т-84.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024