Устилузька ОТГ: на сесії поділили інфраструктурну субвенцію

23 Червня 2018, 11:00
2402

Учора, 22 червня, в Устилузі відбулася позачергова 35 сесія Устилузької міської ради сьомого скликання.

На розгляд депутатів було винесено більше 30 питань порядку денного, серед яких чимало питань, що стосувались розподілу державних коштів, внесення змін до рішень міської ради, надання усіляких дозволів, одноразових допомог, тощо.

Жваві дискусі розгорнулись в сесійній залі Устилузької міської ради в ході обговорення питання про внесення змін до бюджету міської ради. Якщо конкретніше, розподілу інфраструктурної субвенції. 

Голова бюджетної комісії, депутат Микола Міщук висловився, що підхід у розподілі субвенції є вркай непропорційним. Мовляв, в переліку фігурують видатки на об'єкти в місті Устилуг та селах Зоря і Хотячів. А в громаді є більше 20 населених пунктів і більшість із них теж потребують кошти на покращення інфраструктури.  

Депутати також цікавились, чи є така нагальна необхідність проводити капітальний ремонт фасаду школи у селі Зоря, адже з моменту створення Оваднівської ОТГ може статися так, що частина учнів перейде на навчання в Оваднівську школу і школа в Зорі буде недоукомплектована.

До речі, як повідомила Район.Володимир-Волинський  начальник відділу освіти, молоді та спорту Володимир-Волинської РДА Оксана Бігун, у Зорянській школі навчається 82 дітей. З них 1 дитина - з Охнівки, 17 - з Білина, 2 - з Писаревої Волі. Всі ці перелічені села належать до Оваднівської ОТГ.

Окрім того, можливий варіант, що саме на базі Оваднівської ЗОШ буде створена опорна школа, яка зможе охопити освітніми послугами значно більшу кількість дітей своєї громади.

Присутній директор школи Микола Шевчук повідомив, що з укомплектованістю у школі буде все гаразд, більше того, в перший клас уже має прийти більше діток ніж навчалося цьогоріч. Директор також додав, що фасад школи дійсно потребує ремонту, який не робився там уже років 50.

Обранці громади також цікавились чи є виготовлена проектно-кошторисна документація на проведення реконструкцій по деяких об'єктах. 

Представники міської ради запевнили присутніх, що по деяких об'єктах вона вже є готова, а деякі ще потрібно доопрацювати.

Депутати запропонували представникам міської ради на майбутнє проаналізувати, які населені пункти найбільш обділені і потребують коштів на розвиток інфраструктури, аби не було так, що одним все - іншим нічого. Окрім того, наголосили деякі депутати, слід також враховувати нагальність проведення робіт на певних об'єктах громади. 

Нагадаємо, депутати Устилузької міської ради підтримали звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024