В Міноборони прокоментували «провал» легендарних танків 14-ї ОМБР

28 Червня 2018, 10:25
Т-84У «Оплот» 2204
Т-84У «Оплот»

Через технічні проблеми танків Т-84У «Оплот» 14-ї окремої механізованої бригади, які виникли під час міжнародних танкових змагань Strong Europe Tank Challenge-2018 у Німеччині, створили робочу групу. Вона має визначити причини технічних та конструкційних недоліків. 

Про це йдеться у відповіді ДК «Укроборонпрому» на запит видання Obozrevatel.

Нагадаємо, проблеми Т-84 почались з першого ж дня змагань, коли нашим танкістам довелося показувати себе в атаці. 

У прес-службі ДК «Укроборонпрому» повідомили, що у 2018 році, відповідно до замовлення Міністерства оборони України, ДП «Завод ім. Малишева» та ДП «ХКМБ ім. Морозова», що входять до складу ДК «Укроборонпром», провели роботи з ремонту з елементами модернізації системи керування вогнем п‘яти танків Т-84.

«Після завершення робіт, відповідно до чинного порядку, було здійснене приймання зазначених танків, шляхом проведення приймально-здавальних випробувань, які включають також перевірку замовником, у цьому випадку - Міністерством оборони України, всіх вузлів та агрегатів, якість проведених робіт та фіксування всіх несправностей. А у випадку їхнього виявлення - техніка не приймається», – повідомили у прес-службі.

В концерні зазначили, що при перевірці та під час випробувань екіпажами Т-84 жодних недоліків зафіксовано не було.

«Після цього передані основні бойові танки Т-84 активно експлуатувалися, зокрема, згідно з повідомленнями Міністерства оборони України, довели свою ефективність під час проведення міжнародних навчань Combined Resolve X», – зазначено у відповіді прес-служби.

Що стосується несправностей «Оплоту», що були виявлені на міжнародних танкових змаганнях Strong Europe Tank Challenge-2018, за цим фактом ДК «Укроборонпром» та Міністерство оборони України вже провели круглий стіл, на якому були присутні представники Концерну, підприємств, які виконували роботи над Т-84, Міністерства оборони, Генерального штабу, Командування Сухопутних військ Збройних Сил України та Озброєння Збройних Сил України.

«За результатами проведеного круглого столу було прийняте рішення створити робочу групу, яка має визначити причини виявлених технічних та конструкційних недоліків, а також визначити ефективні засоби попередження подібних інцидентів», – повідомили у прес-службі концерну.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39