У Володимирі розповідали, де взяти кошти на розвиток громад

05 Липня 2018, 11:01
Тренінги проводила ВОГМО «Волинський Інститут розвитку та підтримки Громадських ініціатив». 1585
Тренінги проводила ВОГМО «Волинський Інститут розвитку та підтримки Громадських ініціатив».

Мешканцям громад, що на Володимирщині, розповіли, що одним із найнеобхідніших факторів розвитку громади є інвестиції. Наряду з цим важливим чинником розвитку території є залучення грантових коштів. Для цього необхідно уміти грамотно писати проекти, які могли б зацікавити донорів.

Про це йшлося  4 липня 2018 року, за сприяння Володимир-Волинської міськрайонної філії Волинського обласного центру зайнятості в Зарічанській, Устилузькій та Зимненській об’єднаних територіальних громадах під час тренінгів.

Тематика тренінгів: «Залучення додаткових ресурсів для розвитку громади», «Розвиток підприємницьких ініціатив серед молоді» та «Проектний менеджмент для мешканців ОТГ». Заходи проводила ВОГМО «Волинський Інститут розвитку та підтримки Громадських ініціатив».

Під час навчання, учасники мали змогу довідатися про ази проектного менеджменту, починаючи від написання проектної заявки та вимог до цього процесу, закінчуючи питаннями, як можна отримати грант та де шукати необхідну інформацію про конкурси та гранти. 


На тренінгах не було тих, хто б нудьгував, бо його проводили в живій, інтерактивній формі. Учасники тренінгу висловлювали свої думки з приводу заданої тематики, працювали у групах, навчалися через інтелекуальні вправи, тести та змодельовані ситуації знаходити узгоджене колективне рішення, працювати у команді, при цьому відстоюючи свою думку. Активно обговорювали проблеми громад, які можуть бути вирішені шляхом залучення грантів.
Учасники тренінгу отримали багато корисних і практичних знань і порад з написання проектів, які без сумніву стануть їм у нагоді.

Нагадаємо, за парти у трьох школах, які знаходяться в оперативному управлінні відділу освіти, молоді та спорту Володимир-Волинської райдержадміністрації, першого вересня сяде 31 першокласник.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024