Володимир: безробітним розповіли про оновлений порядок надання житлових субсидій

11 Липня 2018, 12:16
Безробітним розповіли про оновлений порядок надання житлових субсидій 1651
Безробітним розповіли про оновлений порядок надання житлових субсидій

У Володимир-Волинській міськрайонній філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся семінар, де обговорили загальні питання зайнятості населення та стану ринку праці.

Окрім того, безробітним розповіли про оновлений порядок надання житлових субсидій, - інформують фахівці філії.

З метою уникнення необґрунтованих потоків реєстрації безробітних для отримання житлової субсидії на даний захід було запрошено Шевчук Наталію, завідуючу сектором прийняття рішень управління соціального захисту населення міста, яка детально ознайомила присутніх із нововведеннями.

Наталія Іванівна розповіла, що тепер субсидія призначається двічі на рік
Наталія Іванівна розповіла, що тепер субсидія призначається двічі на рік

Фахівці відділу активної підтримки безробітних закцентували увагу присутніх на активному пошуку роботи
Фахівці відділу активної підтримки безробітних закцентували увагу присутніх на активному пошуку роботи

Також присутнім презентували інноваційні форми роботи
Також присутнім презентували інноваційні форми роботи

Наталія Іванівна розповіла, що тепер субсидія призначається двічі на рік: у травні (на неопалювальний період із 1 травня по 30 вересня) та в жовтні (на опалювальний період із 1 жовтня по 30 квітня). Для більшості домогосподарств, які вже користуються державною допомогою при оплаті за житлово-комунальні послуги, субсидії перепризначатимуть автоматично. Для окремих сімей із 1 травня 2018-го призначення субсидії здійснюється лише після подання нових заяви і декларації.
Фахівці відділу активної підтримки безробітних закцентували увагу присутніх на активному пошуку роботи, поінформували про основні положення чинного законодавства про зайнятість, про можливості просування до зайнятості. Ознайомили учасників семінару із ситуацією на регіональному ринку праці та з перспективами її розвитку, розповіли про послуги служби зайнятості.

Також присутнім презентували інноваційні форми роботи, а саме – електронний кабінет безробітного, електронну чергу, відео резюме та скайп-співбесіду.

Нагадаємо, з метою наближення послуг Державної служби зайнятості до молоді було розроблено на системі Android програму «Центр профорієнтації», яка в онлайн - режимі доступна кожному.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024