На що скаржаться люди під час перетину митного переходу «Устилуг-Зосін»

18 Липня 2018, 20:00
МПП «Устилуг» 5199
МПП «Устилуг»

Громадяни України, які перетинають МПП «Устилуг-Зосін» незадоволені швидкістю обслуговування, відсутністю безкоштовних туалетів та виглядом самого КПП.

Про це свідчать результати дослідження ГО «Європа без бар’єрів» у рамках проекту «Анатомія кордону».

«Одним із питань, яке найбільше турбувало українців при перетині кордону,  було питання черг. І хоча на кожному пункті пропуску перетин кордону може тривати до півгодини, середня тривалість процедури переважно є суттєво довшою», – розповіла аналітик організації Катерина Кульчицька.

 

Однією з найпоширеніших скарг є відсутність або наявність тільки платних туалетів, їхній поганий стан. На це скаржилися на всіх без винятку 18 пунктах пропуску.

Найчастіше серед проблем респонденти називали поганий стан будівель КПП, засміченість території. На це скаржилися на 13 з 18 пунктів пропуску, але практично на кожному – часто.

На 15 з 18 пунктів респонденти висловлювали побажання обладнати додаткові смуги на пункті пропуску.

1

За підсумками опитування експерти “Європи без бар’єрів” склали рейтинг пунктів пропуску за оцінкою процедури перетину кордону. Відповідно до оцінки, 18 пунктів були поділені на три групи – Дружня, Нейтральна, Суперечлива. Критеріми оцінки були названа респондентами середня тривалість перетину кордону на даному пункті пропуску, загальний рівень задоволеністю українською та іноземною частиною пункту під час перетину кордону, відгуки респондентів про дружність персоналу пункту пропуску і зручність інфраструктури.

Довідково: опитування було проведене ГО «Європа без бар’єрів» на 18 пунктах пропуску на кордонах між Україною та Польщею, Словаччиною, Угорщиною і Румунією у квітні-травні 2018 року у рамках проекту “Анатомія кордону“, який виконує ГО “Європа без бар’єрів” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024