На Володимирщині крадуть пісок, а кар'єри перетворюють на сміттєзвалища

21 Липня 2018, 08:50
5636

На території Зимнівської ОТГ масово і без усіляких дозволів «розтягують» піщаний кар'єр. 

Керівництво громади про все це знає, проте жодних мір не приймає, - написав мешканець громади на адресу Район.Володимир-Волинський.

- Піщаний кар'єр знаходиться неподалік села Поничів, Зимнівської ОТГ. В день бува по кілька машин приїжджає і затарюється дармовим піском. Натомість, привозять і скидають неподалік цілі кучугури сміття. Ми вже скаржились керівництву громади та дарма, - скаржиться чоловік.

Дописувач також цікавиться куди дивляться екологи та правоохоронні органи.

Виявляється, цю місцину облюбувало кілька підприємливих володимирчан, які за кілька тисяч гривень готові привезти піску скільки вам потрібно. 

Чоловік каже, що копають як хочуть і скільки хочуть, нікому до цього діла нема. Мовляв, розрили ще більше, як після Великої Вітчизняної війни, пісок крадуть просто на очах., ні від кого не ховаються. Разом із тим надра вивозять ще й на очах в місцевої влади, яка вдає, що нічого не діється.

- За кільки метрів від цього кар'єру мешкає заступник голови громади, щодня тут проїжджає, проте його, певно, це не цікавить, - розповідає мешканець Зимнівської ОТГ.

Кілька років інформацією обласної екоінспекції, на Волині незаконно добували пісок на площі понад 100 гектарах, причому, казали, що цю цифру спокійно можна множити на два. Вже тоді говорили про мільйонні збитки для держави.

Яких збитків завдають копачі "поничівських кар'єрів", можна зрозуміти, дивлячись на світлини, які зроблені спеціально для Район.Володимир-Волинський..





















 

Коментарі
23 Липня 2018, 11:49
цікаво що каже місцева знать мабуть бируть пісок для потреб громади
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024