Оксана Козунь: тернистий шлях від ресторанної співачки до відомої артистки

14 Серпня 2017, 17:21
8866

Оксана Козунь із села Бегета Володимир-Волинського району спочатку працювала звичайною шкільною вчителькою музики, пізніше ресторанною співачкою, згодом солісткою Ансамблю пісні і танцю Збройних сил України. Вона об’їздила із концертами майже всю Європу, випустила альбом і кілька років тому приїхала на Волинь із першим сольним концертом. А нещодавно землячка потішила прихильників ще й новими відеокліпами.

Наполегливості й цілеспрямованості Оксани можна позаздрити, адже вона здобула чимало перемог на різноманітних обласних та всеукраїнських конкурсах. Із досягнень співачки варто назвати участь у відбірковому конкурсі «Нова хвиля-2007», вдалий виступ на відбірковому турі «Євробачення-2009», написала чималу кількість пісень та музичних композицій, зокрема оригінальну музику до проекту на телеканалі 1+1 «І прийде кохання».

А все почалося в невеликому селі Бегета, де дівчинка вперше вийшла на сцену як сольна виконавиця. Згодом Оксана переїхала до Луцька навчатися у педагогічному училищі на музично-педагогічному відділі. У 16 років написала першу пісню, з якою перемогла на конкурсі авторської пісні «Буковинський жайворонок» у Чернівцях.

Після закінчення училища у 2002 році Оксана продовжила навчання у Дрогобицькому педагогічному університеті на музично-педагогічному факультеті. Паралельно влаштувалася працювати вчителем музики в луцькій гімназії № 4, почала сольно виступати на різних концертах міста та області.

У 2008 році співачка переїхала до Києва, де до 2012-го була солісткою Ансамблю пісні і танцю Збройних сил України. З 1998 до 2010 року Оксана брала участь у різних пісенних конкурсах, ставала фіналісткою і лауреаткою національних і міжнародних фестивалів. Навіть нагороджена медаллю за сприяння Збройним силам України за наказом Міністра оборони України.

Кілька років тому Оксана прийняла рішення стати християнкою, свій співочий талант присвятила служінню Богу. Нині її голос прикрашає різноманітні заходи, що проводять у церкві, громадські євангельські кампанії.

Нещодавно Оксана Козунь презентувала новий альбом «Я хочу під Твої крила». Також прихильники творчості співачки мали нагоду переглянути кілька нових відео робіт з її участю.

– Оксано, що за ці кілька років змінилося у вашому житті?

–  Випустила альбом «Я хочу під Твої крила». Його успішно продають як за кордоном, так і в Україні. Понад те, я мала чимало концертів та виступів у Європі. Випустила новий кліп двома мовами «Рожеве небо».

Зараз працюю над новим альбомом, можливо, двома. Окрім того, хочу зробити нову концертну програму.

– А на Волинь із концертами збираєтеся?

– Так, але треба ще над репертуаром попрацювати. Частенько буваю на Батьківщині, в моєму рідному селі. Ось і нещодавно приїздила до батьків, до рідних…

- А взагалі яке місто сьогодні можете сміливо назвати рідним?

– Можливо, Київ… Столиця дала мені багато, тут я реалізувалась як співачка, тут знайшла свою подальшу ціль у житті. Та попри все, найріднішим для мене завжди залишиться рідне село Бегета.

– Де ви зараз працюєте? Можливо, далі навчаєтесь?

– Працюю в чудовій київській дитячій школі мистецтв № 3, викладаю вокал.

– Пісні продовжуєте писати?

– Так, цього не полишаю… Я з 16 років пишу. Чую музику скрізь: у вітрі, в шелесті дерев, у транспорті, вдома. Мелодія виникає у мене в душі, потім просто кладу її на слова.  

– Що прагнете донести своєю творчістю до слухачів та прихильників?

– Завжди хотіла своєю творчістю не просто прославитись і розважати слухачів, а сказати людям щось більше, щось про свої погляди на ті чи ті речі. Хотілося б, щоб більше людей почули і зрозуміли мої думки. Мені пишуть з різних країн і дякують за пісні і надію, яку вони отримують, прослуховуючи мої твори. Я перекладаю свої пісні на англійську мову з тією ж метою. Це дуже складно – в іншомовному тексті передати саме той зміст, який вклав у пісню. Дуже люблю рідну українську мову. Живучи в Києві, розмовляю фактично тільки українською, а ось пишу пісні російською. Думаю, що згодом напишу і випущу україномовний альбом, але, хай як дивно звучить, – це не завжди від мене залежить… Це справа натхнення.

– Мрії є у всіх, навіть у дорослих. Оксано, про що ви мрієте?

– Мрію зустріти свою половинку, друга, однодумця, кохану людину, чоловіка, якого дасть Бог, та створити хорошу сім’ю. Це найбільше моє бажання на сьогодні.

Тетяна Палаєвська

Тижневик «Сім'я і дім»

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39