Волинська митниця: від «залізної завіси» до волонтерства

25 Жовтня 2017, 19:44
10928

22 жовтня 1944 року  було видано перший наказ Ягодинської митниці (тепер - Волинської). А 25 років тому у цій, колись закритій для громадськості системі, утворилась профспілкова організація. Сьогодні волинські митники не лише створили свій власний футбольний клуб, а й беруть участь у волонтерському русі у зоні проведення АТО

 Чергову річницю в Ягодині відзначили футбольним турніром і нагородженнями учасників АТО та волонтерів. На запрошення керівництва в урочистостях  взяла участь і депутат Володимир-Волинської міської ради Світлана Федонюк, котра нині очолює комісію з питань освіти, культури, молоді та спорту, туризму, міжнародного співробітництва та комунікацій, а ще кілька років тому -  прес-службу Ягодинської митниці.

Волинська митниця  ДФС відзначила чергову річницю з дня свого створення.  Саме 22 жовтня далекого 1944 року у  місто Любомль прибув перший начальник тоді ще Ягодинської митниці і видав перший наказ.

Ягодинська митниця, яка кілька років тому розширилась до митної території усієї Волині,   за пропускною здатністю була і є найпотужнішою на сухопутних кордонах України. Адже міжнародний автомобільний пункт пропуску «Ягодин» - це своєрідні ворота України у Європу, найкоротший автомобільний та залізничний шлях з Києва до Берліна.

Напередодні історичної дати з вітальним словом до майже тисячного колективу звернувся Віктор  Кривіцький, начальник Волинської митниці ДФС, вчетверте депутат Вінницької міської ради: «Колеги, саме завдяки вашій професійній праці, завдяки коштам, перерахованим до держбюджету, Уряд та обласна влада  сьогодні розпочали капітальні ремонти доріг Волині. Зібрані нами митні платежі повертаються до українських громадян у вигляді заробітних плат, стипендій, пенсій, допомог малозабезпеченим родинам. Сьогодні нам є про що  звітуватись перед волинською громадою, є чим пишатись, але є ще  й над чим працювати».

З нагоди Дня захисника України Віктор Кривіцький  вручив відзнаку від Президента України митнику Петру  Татарчуку, учаснику АТО з м. Володимир-Волинського, а пам’ятні подарунки – активістам та ветеранам митної профспілки, котра у ці дні відзначає своє 25-ти річчя.

Голова профспілки Галина Дзьобан  подякувала ветеранам митної служби за активну життєву позицію, патріотичне виховання молоді у погонах. Зокрема, волинські митники  Степан Петрусь та Василь Марчук долучились до волонтерського руху, пожертвували своїми трьохрічними профспілковими відпустками, створили благодійний авторський проект «Вбережу Україну», мета якого - матеріальна, продовольча та мистецька допомога воїнам АТО.

З днем народження  колектив митниці прийшов привітати і її багаторічний працівник Олександр Герасимчук, а нині – перший заступник голови Любомльської райдержадміністрації. А також друг легендарного тренера ФК «Динамо –Київ» Валерія Лобановського, ветеран митної служби Микола Кілеба – засновник футбольного клубу «Митник Волині» ( донедавна  «ФК «Ягодин»).

Футбольний  двобій між командою молодих митників та ветеранів приніс перемогу  молоді.

Оксана БРАНІЦКА

Фото: Ольга Аракчеєва.

3

3

3

 

Коментарі
26 Жовтня 2017, 04:29
https://volodymyr.pb.org.ua/projects/show/25<br/><br/>ВАШ ГОЛОС ДОПОМОЖЕ ВІДЕО ІСТОРІЇЇ ВОЛОДИМИРА!!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024