У Володимирі обговорили майбутній вигляд центральної частини міста

07 Лютого 2018, 10:09
12825

Замість обеліску Слави - фонтан у вигляді корони, на місці міської ради - Сейм, кілька креативних інсталяцій та незвичних локацій...

Все це було озвучено та наочно продемонстровано на презентації проектів реконструкції центральної частини Володимира-Волинського, яка відбулася учора, 6 лютого, в конференц-залі мерії. Проекти реконструкції, які мали нагоду переглянути представники громадськості, включили в себе скверики напроти ресторану «Дружба» та біля історичного музею, площу Героїв. 

Чотири можливих варіанти реконструкції центральної частини міста презентували Михайло Габрель, Андрій Гнатюк, Тарас Дукельський та Василь Нечипорук.

В презентації Михайла Габреля присутні побачили торгові ряди, які відтворили на розі вулиць Ковельської та Шевченка, дзвіницю біля костелу Іоакима та Анни, а також пам’ятник Героям Небесної Сотні та Борцям за волю України у сквері напроти ресторану «Дружба».

Під час обговорення даної презентації, найбільше присутні дискутували стосовно місця встановлення пам’ятника. Більшість схилялася до того, що цей сквер - не зовсім підходяще місце для цієї архітектурної споруди. Мовляв, пам’ятник повинен стояти в місці, де він найбільше пасує - неподалік військкомату чи військової частини. Також йшлося, що встановленням цього монументу, ми мимоволі перетворюємо центр міста на цвинтар. Бо тоді з однієї сторони матимемо дзвіниці, з обох інших - стеллу загиблим Героям АТО  та пам’ятник Героям Небесної Сотні та Борцям за волю України.

Домовились, що питання, яке стосується місця встановлення пам’ятника Героям Небесної Сотні та Борцям за волю України, ще буде винесено на розгляд громадськості. Так само як і питання демонтажу обеліску Слави на площі Героїв.

1
Пам’ятник Героям Небесної Сотні та Борцям за волю України у сквері напроти ресторану «Дружба»
Пам’ятник Героям Небесної Сотні та Борцям за волю України у сквері напроти ресторану «Дружба»

3

1

1

1

Далі свій дробок перед присутніми презентував мешканець міста Андрій Гнатюк.

Преоект пана Андрія передбачає встановлення на площі Героїв пам’ятника Юрію Змієборцю, часткове відновлення торгових рядів на розі вулиць Ковельської та Шевченка, невеличкий сучасний фонтан з підсвіткою на площі, будинок Сейму, встановлення кількох креативних сучасних інсталяцій та рухомих клумб, а також повну реконструкцію скверу біля історичного музею. Стосовно скверу, багатьом присутнім сподобалась ідея з оформленням ніш в стіні капуцинів ретро-світлинами та облаштування відповідної підсвітки. 

Як заявив сам автор проекту Андрій Гнатюк: «Для мене Володимир це, в першу чергу, історія...Керуючись цим, я і готував даний проект...»

Слід зауважити, що свою презентацію автор продумав до дрібниць, озвучивши навіть які саме квіти та зелені насадження планує використати у випадку реалізації його проекту.

Більше можна побачити на світлинах.

4

5

8
Замість приміщення мерії - Сейм
Замість приміщення мерії - Сейм

5

6

6

6
Невеличкий сучасний фонтан з підсвіткою на площі, будинок Сейму, встановлення кількох креативних сучасних інсталяцій та рухомих клумб
Невеличкий сучасний фонтан з підсвіткою на площі, будинок Сейму, встановлення кількох креативних сучасних інсталяцій та рухомих клумб

5
Встановлення на площі Героїв пам’ятника Юрію Змієборцю
Встановлення на площі Героїв пам’ятника Юрію Змієборцю

Свій проект перед присутніми також презентував Тарас Дукельський. Молодий чоловік спочатку запрезентував себе, як молодого архітектора, що встиг попрацювати і в столиці і закордоном, а зараз в його планах жити і, по можливості, працювати у княжому місті. 

Проект пана Тараса, який має 5 основних аспектів, стосувався більше реконструкції скверу біля музею. Сквер поділено на функціональні зони, з метою не залишити жоден його куточок без уваги. Також в проекті презентовано два сучасних дитячих майданчики, розумні лавочки, МАФи з розетками та вільним вай-фаєм, загальні зони з елементами притягування, благоустрій алеї біля приміщення ДРАЦС. Архітектор також приділив увагу мурам капуцинів, навіть спроектував біля них невеличкий амфітеатр.

5

5

5

5

4
Сквер поділено на функціональні зони, з метою не залишити жоден його куточок без уваги.
Сквер поділено на функціональні зони, з метою не залишити жоден його куточок без уваги.

 

Ще один проект презентував перед присутніми Василь Нечипорук. Чоловік запропонував встановити замість обеліска Слави фонтан у вигляді корони, який би мав підсвітку та музичний супровід. У сквері біля історичного музею чоловік запроектував скульптуру монаха капуцина. Не залишив без уваги пан Василь і дитячу аудиторію в своєму проекті, запропонувавши облаштувати в сквері дитячу зону з дерев’яних конструкцій.

Більше - на фото.

2

1

1

1
У сквері біля історичного музею чоловік запроектував скульптуру монаха капуцина.
У сквері біля історичного музею чоловік запроектував скульптуру монаха капуцина.

Як підсумував головний архітектор міста Тарас Киба, у авторів цих чотирьох проектів є ще час (місяць-два), аби привести свої доробки у порядок, повністю доробити їх, доповнити.

Далі ці проекти планують винести на громадські обговорення.  

 

Коментарі
07 Лютого 2018, 18:42
Дуже гарно. Хай найшвидше втілюють у життя.
07 Лютого 2018, 19:30
Краса!
04 Березня 2018, 08:58
Сейм на могилі - це знахідка!
13 Березня 2018, 14:22
дуже гарно, кожного дня коли додому йду , по своїй вулиці - https://youtu.be/ZUuP8wJV_gg і думаю , скоріше би фонтан встановили(((
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024