Світ її орхідей: володимирчанка Ірина Марходей вирощує своє квіткове королівство

11 Лютого 2018, 13:17
14134

Квартира володимирчанки Ірини Марходей нагадує квіткову оранжерею. В усіх кімнатах у неї квітне кілька десятків орхідей, які весь рік милують око, як господарів квартири так і гостей.

- Я люблю орхідеї. Це найдавніші і дуже прекрасні квіти. Орхідею вважають символом цнотливості, безгрішності, бездоганності, витонченості, чарівності та єдності, - розповідає жінка.


Орхідею вважають символом цнотливості, безгрішності, бездоганності, витонченості, чарівності та єдності
Орхідею вважають символом цнотливості, безгрішності, бездоганності, витонченості, чарівності та єдності


1

Ірина вже навіть встигла вивести кілька правил для тих, хто взявся вирощувати орхідеї вдома.

- Орхідеям потрібно багато світла, щоб вони цвіли гарно. В мене на підвіконні стоять «підлітки», їм треба більше уваги, зрештою, як і любій «малечі». Підливаю квіти частіше літом, вірніше буде сказати - напоюю. Ставлю горщик з квіткою в кашпо або глибшу ємкість і акуратно поливаю по колу кору, щоб не потрапила вода в пазухи між листя. Так залишаю стояти орхідею в ємкості з водою на хвилин 20, поки не позеленіє коріння.

Я люблю орхідеї. Це найдавніші і дуже прекрасні квіти.
Я люблю орхідеї. Це найдавніші і дуже прекрасні квіти.



Зимою поливати треба рідше, поки квітка знаходиться у стані спокою. Як тільки на орхідеї «проклюнуться» квітконоси, слід збільшити полив.

Ірина розповіла, що орхідеї в період цвітіння треба підживлювати добривами.

- Я використовую «Агріколь» або «Планту» польського виробництва. Також протираю листочки бурштиновою кислотою, купити її можна в звичайній аптеці, - ділиться жінка. - Роздушую 3-4 таблетки, розвожу в теплій воді і протираю листочки. Один раз в місяць можна полити квіти таким розчином, бурштинова кислота стимулює ріст і підживлює саму рослину.

Ірина каже, що «промахи» в догляді за орхідеями у неї теж бувають, іноді буває коти чи діти перекинуть горщик і зламають шийку квітки.

- Такі в мене знаходяться «на реанімації» в скляній баночці з водою, вверх догори, продовжує квіткарка. - Кожен день виймаю її звідти і замочую в розчині води з укорінювачем, протираю все тією ж бурштиновою водою листочки. І чекаю появи корінчиків. Тим, хто обожнює орхідеї і займається ними слід пам'ятати, що ці квіти не вибагливі, головне їх не залюбити, вони того не люблять.

- Квіти вдома - це справжня казка, казка, яка прикрашає наші сірі будні, - переконана Ірина. - Люблю спостерігати, як вони ростуть, готуються до цвітіння, борються за життя, а потім цвітуть, перетворюючись на справжнє чудо природи.


Квіти вдома - це справжня казка, казка, яка прикрашає наші сірі будні
Квіти вдома - це справжня казка, казка, яка прикрашає наші сірі будні

1
Такі в мене знаходяться «на реанімації» в скляній баночці з водою, вверх догори
Такі в мене знаходяться «на реанімації» в скляній баночці з водою, вверх догори

Орхідея це…

Орхідея абсолютно безпечна квітка — просто занадто вибаглива і примхлива. Якщо ви будете любити її і доглядати за нею, дотримуватися певних умов, то ця кімнатна рослина подарує вам благополуччя, щастя і гармонізує мікроклімат у родині.

Орхідея для жінки може стати талісманом. Контактуючи з такою квіткою, можна виявити в собі приховані таланти, великий потенціал і почати займатися мистецтвом. Але для цього треба добре дбати про квітку і правильно за нею доглядати. Ні в якому разі не можна допускати щоб орхідея захворіла і зів'яла.

Орхідея, до всього іншого, здатна продовжити життєвий шлях. Жінка може позбутися від зморшок, поліпшити своє здоров'я і красу. Також орхідея піднімає настрій. За допомогою цієї квітки можна позбутися негативної енергетики в будинку. При цьому орхідеї різних кольорів мають певний характер.

Орхідея може стати захисником будинку. Якщо у вас в гостях людина, яка не бажає вам добра, орхідея зробить все, щоб недруг пішов з вашого будинку. Вона викликає погане фізичне самопочуття у ваших ворогів. До них відносяться болі в голові, погане самопочуття і підвищення температури.

Спілкувалась Тетяна ПАЛАЄВСЬКА








1

1

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024