Чи буде Володимир не Волинським?

24 Травня 2021, 01:06
Місто Володимир-Волинський 2482
Місто Володимир-Волинський

Яка  користь  жителям  міста Володимира-Волинського  від його перейменування? Економічна – мінус. Соціальна – мінус. Культурна – мінус. Історична - під   знаком запитання. 

Бо скільки  б нас не переконували у  відновленні  історичної справедливості, проблеми несправедливості сучасної постають  переконливіше і виразніше.

Люди  цивілізовані  живуть переважно сьогоднішнім і  трохи завтрашнім днем. Відомий німецький  філософ і  соціальний  психолог Еріх Фромм застерігав, що  ідея з минулим спрямованим у майбутнє приводить до фашизму. Це пересторога для  тих, хто хоче використати історію  не за  призначенням.

Історію потрібно знати. А  плин життя  в найгуманніший спосіб  відділить  елементи  пам`яті  і забуття. І втручатися в цей процес можна лише у винятковому випадку.  

Чому ж замість  розв'язання нагальних проблем нашу управлінську еліту понесло в минуле? Шукати досвід необхідний для покращення справ  в економіці, соціальних питаннях, культурних. Ні.

Потрібно просто  перейменувати місто. Дати йому назву з минулого. (Згадуємо  Фромма).  Де доцільність? Чим завинив Волинський? Є якась  моральна шкода  від  присутності  слова в сьогоднішній  назві. А якщо немає злочину, за що карати… Заради чого  такі жертви! Щоб скоротити назву  до такої, яка частіше вживається.  Але і людей називають  Захарчук, Іванівна чи ма. Але  в урочистих випадках  кажуть Степанюк Олександр  Васильович. У чому справа?

Причина банальна. Наша управлінська еліта  не знає, не вміє і не хоче вчитися працювати  комплексно  і з чітко визначеною перспективою. Демонстрація роботи, яку бачимо  у стрічках новин,  дратує і  обурює. Хтось щось зробив, а вони на тому фоні швиденько сфотографувалися. Бо вони  до того причетні. Але ж ви до всього у місті причетні. Не  метушіться.  Вийдете до населення тоді, коли  з`явиться реальний  план розвитку. Економічного, соціального, культурного. Програма  на кілька років вперед. Той, хто будує дім, шоколадок не купує. Якщо є  конструктивний план  майбутнього, то  ні в кого  не буде   виникати бажання тратити гроші на неважливе і несуттєве. Навіть  у парламентаря. Де наша  перспектива? Минуле побачили на  сотні років назад, а от вперед на рік подивитися  важкувато. За течією пливти легше. Слава бюджету – він   є.

Знову мають щось придумати платники податків. А еліта проїдатиме  зароблене. На знак «вдячності» винахідливим   підприємливим  людям  парламентар  підносить  сюрприз.  У разі  успіху  плану  перейменування  міста  найбільше клопотів  буде якраз  у юридичних осіб, трохи менше - в підприємців. Воістину, хто їде,- того  поганяють.

Що маємо в результаті. Люди штучно розділені  на тих, хто за перейменування  і проти. Соціальну  проблему на голому місці хто створив? Парламентар створив. Ще рішення не прийнято, а виконком  вже  рахує  фінансові витрати. Значить, не сумнівається,  що  рішення буде, і  витрати неминучі. Може, це  і не міська рада, якщо всім все вже  зрозуміло.  Не дивно, що населення у соцмережах висловлює різні думки про перейменування, дивно, що у владних кабінетах думка  одна,  і така ж, як у  того, хто все це придумав. Але  саме у цьому  парламентар не винен.

Так перейменують чи не перейменують? Якщо за  законом здорового глузду – то  ні. Якщо за   законом Володимира-Волинського, в якому традиційно заправляє балом  один король, то, без сумніву, що так.

 

Коментарі
24 Травня 2021, 11:51
Все по ділу, підписуюсь під кожним словом !
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024