Капуста, цибуля, картопля та квіти: що купували володимирчани на осінньому ярмарку

23 Жовтня 2021, 15:50
Ярмарок у Володимирі 5070
Ярмарок у Володимирі

У Володимирі-Волинському 23 жовтня у суботу відбувся осінній ярмарок.

Попри холоднечу та сильний вітер ярмаркувати у парк «Слов'янський» прийшло чимало володимирчан та гостей міста, інформує кореспондент Район.Володимир-Волинський.

 

На ярмарок приїхали продавці з усіх куточків Волині, були і з сусідньої Рівненської області. Найбільше покупців зібралося біля яток, де продавали овочі та фрукти. Люди мішками купували картоплю, цибулю, моркву, столовий бурячок, капусту. Найбільші черги були помітні біля місць, де продавали шатковану капусту. Ціни помірні, на дещо навіть нижчі від ринкових. Наприклад, цибулю по 8 гривень за кілограм розібрали миттєво. Капусту можна було придбати по 4 гривні за кілограм, а за шатковану – у два рази більше. Картоплі на ярмарку було багато і різних сортів, просили за неї 4-5 гривень за кілограм. 

Мед та продукцію з нього теж можна було купити на ярмарку. Люди пробували мед, медівку та купували те, що більше припало до смаку.

Можна було також купити свіже м'ясо та ковбасні вироби. За шинку просили 105-110 гривень за кілограм, ковбаси були в різній ціні – від 70 гривень за кілограм до 220, паштет – 65, бочок 85 гривень за кілограм. Чималі черги були біля продавців живої риби, які продавали коропи по 80, товстолоби по 45, а карасі – 55 гривень за кілограм. 

Дуже добре також купували на ярмарку саджанці декоративних та плодових дерев і кущів, різноманітні квіти.

Слід зауважити, що попри те, що Волинська область знаходиться за крок до того, щоб опинитися у «червоній» карантинній зоні, чимало відвідувачів ярмарку та навіть самих продавців були без засобів індивідуального захисту. 

Представників поліції на ярмарку теж не було видно, відтак контролювати дотримання карантинних обмежень, а саме – дотримання дистанції та носіння захисних масок – не було кому.

Читайте також: У Володимирі відбувся ярмарок: торгували м'ясом, ковбасами та кроликами

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024