Де волиняни можуть придбати вакцини від грипу

Де володимирчани можуть придбати вакцини від грипу

22 Жовтня 2018, 13:40

Вакцини від грипу на Волинь надійшли і розподілені в роздрібній мережі.

Усі процедури уже завершили і препарати можна придбати в аптеках. Про це повідомив директор державного виробничо-торгового підприємства «Волиньфармпостач» Михайло Півнюк.

У Луцьку вакцина є в шести аптеках мережі за адресами:

  • проспект Волі, 3 та 66;
  • вулиця Львівська, 61;
  • Лесі Українки, 65;
  • Гордіюк, 39;
  • Конякіна, 14.

Також вакцини достпуні в аптеці центральної районної лікарні Луцького району (с. Липини), аптеках «Волиньфармпостачу» у Рожищі, Ковелі, Берестечку, Горохові, Нововолинську, Володимирі-Волинському, Цумані, Камені-Каширському, Любомлі.

Перша партія  – це тисяча доз вакцин «Ваксігрип тетра» виробництва компанії «Санофі Пастер» (містить 2 штами вірусу А та 2 штами вірусу Б) та «Джисі Флю», що містить три штами – 2 вірусу А і один - В.

Ціна дози «Ваксігрипу» – 290 гривень.

«Джисі Флю» – 190 грн, бо цей препарат має задекларовану ціну. Її замовляли, переважно, організації бюджетного фінансування для необхідних циклів щеплень, – розповів Михайло Півнюк.

Загалом в Україну завезуть близько 350 тисяч доз, – повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров’я України. Зі слів Михайла Півнюка, перша партія на рівні держави становить приблизно 68-69 тисяч доз.

За минулий тижденьна грип та ГРВІ захворіли 153 тисячі українців. Циркуляцію вірусів грипу не підтверджено лабораторно, тож саме час вакцинуватись проти грипу, щоб захиститися впродовж усього епідеміологічного сезону.