Старости Володимирщини дізналися більше про кроки до успіху громади

24 Жовтня 2018, 11:30
Семінар для старост 1276
Семінар для старост

У стінах Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування відбувся семінару «Роль старости у процесі розвитку громад» для старост ОТГ Володимир-Волинського, Іваничівського, Ківерцівського, Локачинського, Луцького, Любешівського, Маневицького, Рожищенського районів.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Нагадаємо, що це питання уже опинялося у фокусі волинських децентралізаторів, під час попереднього навчання для волинських старост, яке відбувалося наприкінці серпня 2018 року, представники старостинських округів дізналися більше про своє місце в системі місцевого самоврядування, правові засади діяльності, формування власного плану дій, як взяти на озброєння проектний інструментарій та як залучитися до бюджетного процесу. Це і були шість перших із 12 кроків до успіху, інформацію про які підготували волинські децентралізатори.

Сьогодні ж волинські старости дізналися, як поліпшити надання адміністративних послуг громаді та встановити корисні та продуктивні зв’язки з сусідами.

З вітальним словом до присутніх звернувся директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом'юк.

Детальніше про міжмуніципальне співробітництво розповів радник з муніципального розвитку Волинського ЦРМС Петро Лавринюк.

Як налагодити конструктивну співпрацю з громадськістю та представити унікальність території, пояснила радник з комунікацій Волинського ЦРМС Олена Кузьмич. Також у своєму виступі вона торкнулася теми брендування, логотипів та слоганів.

Про долучення громадян до бюджетної участі та практику партисипативних бюджетів повідомив радник з місцевих фінансів Волинського ЦРМС Анатолій Матвіюк.

А ось питання про те, як стати лідером і створити команду, озвучила радник з децентралізації Волинського ЦРМС Оксана Урбан.

Питання важливості ролі старост у процесі реформи децентралізації й надалі залишатиметься актуальним для Волинського ЦРМС.

Читайте також: В Устилузькій ОТГ розповіли про нелегальну трудову міграцію та протидію торгівлі людьми

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024