На Володимирщині від газу відключають боржників

29 Жовтня 2018, 10:00
1384

Цьогоріч працівники будинкової та аварійно-диспетчерської служби ПАТ «Волиньгаз» відповідно до Кодексу газорозподільних систем відключили від газопостачання більше 2 500 злісних боржників.

Про це інформує прес-служба ПАТ «Волиньгаз».

За останні два місяці кількість фактів від’єднань зросла на 14% - без природного газу залишилось  1 500 абонентів.  В результаті 60% споживачів газу оплатили свої борги постачальнику, а решта - 244 справи боржників передано до суду.

Найбільше боржників, яких відключили від газопостачання за борги, проживає в обласному центрі Волині - Луцьку та Луцькому районі - 32% (800 абонентів), Володимир-Волинському районі - 27% (647) та м.Нововолинську -  15% (360 споживачів).

«Основні причини відключень газу в домівках волинян - заборгованість за газ або виникнення аварійних ситуацій: витоки газу чи самовільне встановлення незареєстрованих газових приладів. Боржника відповідно до «Правил постачання природного газу» повідомляємо - надсилаємо офіційне попередження листом через «Укрпошту». Хто з волинян дякує про наше нагадування, хто перевіряє свої квитанції про оплату, а хто впродовж передбаченого терміну - 3 днів ігнорує, не допускає газовиків для відключення від газу» - зазначив старший майстер будинкової служби ПАТ «Волиньгаз» Іван Киричук.

На Волині впродовж року щодня від газу відключають в середньому 20-30 злісних боржників. Відновлюють газопостачання тим, хто повністю сплачує за борг або ж частково оплачує та укладає договір реструктуризації з компанією-постачальником. 

Для відновлення газопостачання необхідно погасити не лише борг, а й відшкодувати витрати за відновлення газопостачання. Тож, горе-споживач відповідно до закону повинен оплатити рахунок за відключення-приєднання до системи газопостачання. Його розмір залежить від кількості газових приладів у домі і становить близько 700 - 800 грн. Після оплати за газ у сільській місцевості працівники ПАТ «Волиньгаз» згідно з законом відновлюють газопостачання впродовж 5 днів, а в місті - за 2 дні.

«На Волині близько 80% споживачів мають борги за газ. Саме побутові споживачі є основним боржником. Майже на 30% зросла сума боргу за газ порівняно з минулим роком і становить на сьогодні більше 360 млн грн, Юридичні особи згідно з укладеними договорами боргів за газопостачання та розподіл природного газу не мають - вчасно здійснюють розрахунки,» - зазначив начальник управління балансування ПАТ «Волиньгаз»” Олег Вінцюк. 

Споживачі мають право звернутися до компанії - постачальника газу та укласти відповідний договір на реструктуризацію боргу. В такий спосіб поступово свої борги за газ погашає більшість волинян.

Довідково: ПАТ «Волиньгаз» проводить перевірки всіх категорій споживачів, які використовують газ в побуті для приготування їжі, підігріву води,  а також організації та юридичних осіб і т.д. У кожного відділу газової компанії є затверджений графік проведення перевірок. Навесні та влітку - найсприятливіші умови, які  дозволяють фахівцям проводити перевірку газопроводів на герметичність із мінімальними незручностями для наших споживачів.

Читайте також: Володимирчанам нагадують, що є шість способів передачі показань газового лічильника

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024