1 листопада: католики всього світу відзначають День всіх святих

01 Листопада 2018, 09:00
1 листопада: католики всього світу відзначають День всіх святих 3366
1 листопада: католики всього світу відзначають День всіх святих

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні четвер, 1 листопада.

Іменини святкують: Дмитро, Іван, Сергій, Фелікс.

Понад 2000 років тому кельтські племена в цей час святкували Самайн чи Геловін або ж настання нового року.

Вважалось, що душі померлих у цей день повертаються у свої домівки і вимагають жертовної їжі у живих. Наприкінці жовтня давні римляни відзначали два свята – Фералії, присвячені пам’яті померлих, і дні Помони, богині деревних плодів.

Ці дати збереглись дотепер і традиційно стали часом поминання померлих та поширились у всьому християнському світі. Так з'явився День всіх святих, який католицька церква досі відзначає 1 листопада.

Вшанування всіх святих дуже важливий у цей день. Святі - це люди, які протягом земного життя свідомо і самовіддано йшли до мети.

Загалом вшанування святих у Церкві бере свій початок разом із культом перших мучеників християнської ери. У перші віки християнства поминання померлих обмежувалося лише родинним колом. Особливими днями молитви за померлих були дні, близькі до похорону, а також річниці смерті. Тепер це прийнято робити щороку у перші дні листопада.

У цей день в Україні, особливо Західній, не лише серед римо-католиків, а й представників інших конфесій, існує традиція відвідувати могили родичів, відправляти там панахиди і запалювати цвинтарні свічки.

Цитата дня: «Що розум людини може осягнути і в що він може повірити, те він здатний досягти», – Наполеон Хілл.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50