2 листопада: йдемо святкувати до Артема, Гарасима та Германа

02 Листопада 2018, 09:40
З добрим ранечком! 1409
З добрим ранечком!

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні п'ятниця, 2 листопада.

Іменини святкують: Олександр, Артем, Гарасим, Герман, Зосим, Іван, Ирина, Леонід, Михайло, Микола, Павло, Петро.

Міжнародний день припинення безкарності за злочини проти журналістів.

За останнє десятиліття за інформування громадськості про події, що відбуваються було вбито понад 700 журналістів. Згідно з доповіддю Генерального директора ЮНЕСКО, було розслідувано менше 6% всіх випадків вбивств журналістів (593 випадки) за період 2006-2013 років. Що стосується інших вбивств, то по 171 епізодах (28%) справи все ще знаходяться на різних стадіях судового розслідування, щодо 384 випадків (68,8%) ніякої інформації не надійшло.

У 2013 році на своїй 68-й сесії Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію 68/163, в якій постановила проголосити 2 листопада Міжнародним днем припинення безкарності за злочини проти журналістів. Резолюція закликає держав-членів вжити конкретних заходів в боротьбі з безкарністю. Дата була обрана в пам’ять про двох французьких журналістів, убитих в Малі 2 листопада 2013 року.

У цій знаковій резолюції засуджуються будь-які напади і акти насильства по відношенню до журналістів і співробітників засобів масової інформації. Крім того, резолюція закликає держави-члени зробити все від них залежне для запобігання насильства щодо журналістів і співробітників засобів масової інформації, забезпечити притягнення до відповідальності і віддавати до суду осіб, які вчинили злочини проти журналістів і співробітників засобів масової інформації, і забезпечити потерпілим доступ до належних засобів правового захисту.

Цитата дня: «Своїм успіхом я зобов’язана тому, що ніколи не виправдовувалася і не приймала виправдань від інших», – Флоренс Найтінгейл.

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024