Володимир: у міськвиконкомі запрацює новий відділ

14 Листопада 2018, 13:28
Володимир: у міськвиконкомі запрацює новий відділ 2078
Володимир: у міськвиконкомі запрацює новий відділ

У виконкомі Володимир-Волинської міської ради запрацює відділ охорони здоров’я

Таке рішення прийняли депутати міської ради на нещодавній сесії.

Як пояснив міський голова Петро Саганюк на щотижневому брифінгу з представниками місцевих медіа, в рамках реформування медицини у місті буде створено два комунальних підприємства – центр первинної медицини та, так звану «вторинку», - територіальне медичне об’єднання.

«Обидва вони у 2019 році продовжуватимуть фінансуватись за рахунок субвенції з державного бюджету та коштів міського бюджету. Та отримувати напряму ці кошти за Бюджетним кодексом не зможуть. Відповідно до чинного законодавства бути головними розпорядниками цих коштів мають право виключно виконавчі органи місцевого самоврядування. Тому на нещодавньому пленарному засіданні сесії міської ради депутати прийняли рішення про створення відділу охорони здоров’я. Це структурний підрозділ виконкому міської ради, в якому працюватиме три посадових особи. Не скажу, що я особисто у захваті від “роздування” штатів, але це норма закону. Вона діє і в інших містах», - пояснив очільник міста.

Нагадаємо, для виплати зарплат до кінця року освітянам Володимира не вистачає 4,5 млн гривень, а медпрацівникам 4 мільйона гривень.

Про це під час чергового засідання сесії Володимир-Волинської міської ради повідомила заступник начальника міського фінансового управління – начальник бюджетного відділу Ірина Томашук

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024