15 листопада: йдемо вітати філософів

15 Листопада 2018, 10:25
З добрим ранечком! 1621
З добрим ранечком!

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні четвер, 15 листопада.

Іменини святкують: Костянтин, Альберт, Марк.

Міжнародний день філософії.

Міжнародний день філософії проводиться у третій четвер листопада з 2002 року за регламентом ЮНЕСКО (UNESCO General Conference).

Сенс святкування Міжнародного Дня філософа полягає в тому, щоб знайти спільну платформу обговорення глобальних соціо-культурних перетворень, які відбуваються зараз, долучити людей до філософської спадщини, привідкрити сферу повсякденного мислення для нових ідей і стимулювати публічні дебати мислителів і громадянського суспільства з приводу викликів, що постають перед соціумом сьогодні.

Безліч мислителів стверджували, що суть філософії полягає в подиві. І справді, філософія народжується з природного прагнення людських істот цікавитися собою і світом, у якому вони живуть. Як рефлексія любові до мудрості, філософія вчить нас мислити про думки, досліджувати фундаментальні істини, вивіряти посилки і будувати власні висновки.

Протягом століть у різних культурах філософія народжувала концепції, ідеї та праці з обгрунтованого аналізу, і закладала основу критичного, незалежного і творчого мислення.

Цитата дня: «Перемога – це ще не все, все – це постійне бажання перемагати», – Вінс Ломбарді.

 

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024