На Волині розпочалося об'єднання двох освітніх установ

15 Листопада 2018, 15:23
На Волині розпочалося об'єднання двох освітніх установ 4331
На Волині розпочалося об'єднання двох освітніх установ

Вже з 1 січня Сенкевичівська ЗОШ-інтернат, що на Горохівщині та Володимир-Волинська спеціалізована школа-інтернат «Центр освіти та соціально педагогічної підтримки» будуть працювати в єдиному освітньому просторі, з єдиним штатним розкладом, з єдиним бюджетом.

Наразі, за словами директора Володимир-Волинської школи-інтернату Валентина Вірковського, вони планують синхронізувати роботу між цими навчальними закладами, визначити спільні шляхи руху та розвитку, – інформує БУГ із посиланням на прес-службу навчального закладу.

Нагадаємо, у вересні депутати обласної ради прийняли рішення про об’єднання Сенкевичівської ЗОШ-інтернат з Володимир-Волинською спеціалізованою школою-інтернат.

На зустрічі з колективом та батьками Сенкевичівської школи він Валентин Вірковський зазначив, що нав’язувати якийсь шлях розвитку освітньому закладу не буде.

«Безперечно, ми не будемо придумувати велосипед, тому що ми самі пройшли достатньо складний шлях від сирітського закладу до Володимир-Волинського ліцею, і хочу сказати, що цей термін немалий. Практично, впродовж десяти років ми поволі, еволюційним шляхом перетворювали наш навчальний заклад, і тому розуміємо, що ця школа також не перетвориться відразу, в один момент  в такий заклад, яким ми його бачимо і яким ми хочемо його зробити», – сказав Вірковський.

Для того, аби процес реорганізації пройшов успішно, проводиться чимала робота. Окрім постійних зустрічей адміністрацій шкіл для обговорення перспектив та поточних робочих питань, було організовано поїздку вчителів Сенкевичівської школи до Володимира-Волинського для обміну досвідом. Вони відвідували уроки, спілкувались з колегами та учнями, знайомились з особливостями організації освітнього процесу.






Під час поїздки гості з Горохівщини переконались, що принципова задача закладу у Володимирі, – надання якісних освітніх послуг, орієнтування не на середнього учня, а на створення рівних умов для всіх дітей шляхом диференціації та індивідуалізації навчання. Вчителі  мають все, що потрібно для якісного навчання: як методичне, так і матеріально-технічне забезпечення.

Також відбулась презентаційна поїздка представників володимирського інтернату до Сенкевичівки, в ході якої було проведено виставку-огляд наукових робіт, учні демонстрували експерименти та ознайомлювали бажаючих з основними принципами роботи різноманітних технічних приладів, що використовуються під час навчального процесу: електронні мікроскопи, портативні метеостанції, набори для проведення хімічних дослідів.

Опісля цього відбувся концерт, на якому представили здобутки вихованців гуртків, що функціонують у нашій школі. Валентин Вірковський виступив перед батьками та учнями, розповівши про бачення основних напрямків роботи щодо об’єднання закладів, звернув увагу на засадничі принципи організації освітнього процесу, та запевнив усіх присутніх, що процес злиття пройде якомога безболісніше для обох закладів.

Нагадаємо, що нині Володимир-Волинська спеціалізована школа-інтернат I-III ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки» - одна з найбільших і найкращих шкіл Волині. Цьогоріч випускники цієї школи показали хороші результати ЗНО і стали студентами провідних вишів країни.

До речі, з 1980 року це була школа-інтернат для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У 2004році на базі навчального закладу було створено філію Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.










 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024