Волинян запрошують на презентацію курсу лекцій про сучасне мистецтво

17 Листопада 2018, 10:07
Волинян запрошують на презентацію курсу лекцій про сучасне мистецтво 1132
Волинян запрошують на презентацію курсу лекцій про сучасне мистецтво

Музей сучасного українського мистецтва Корсаків запрошує всіх охочих на презентацію курсу лекцій «Історія сучасного мистецтва XX - XXI ст», який стартує вже 24 листопада.

Лекції проходитимуть щосуботи у «Адреналін Сіті». 17 листопада о 17:00 відбудеться оглядова лекція по мистецтву всього ХХ ст, яка триватиме дві години.  Вхід на першу лекцію – безкоштовний, – інформують організатори.

Нагадаємо, у цей же день, о 13:00 на волинян чекає незабутній майстер-клас із виготовлення та друку гравюри технікою високого друку, але без станка, унікальним авторським способом відомої художниці Альбіни Ялози з Києва.

Лекція є вступом до курсу «Історія сучасного мистецтва», який буде складатись з чотирьох лекцій, присвячених візуальному мистецтву, постдраматичному театру і хореографії, відео-арту/кіноавангарду, академічній музиці в ХХ ст.

Лектор – теоретик та практик сучасного мистецтва Олександр Сушинський, куратор мистецьких проектів у Донецьку, Києві, Чернівцях та Львові, засновник незалежного музичного лейблу da_sein_rec. (daseinrec.bandcamp.com), теоретик та практик сучасного мистецтва). У 2015 році Олександр заснував Лабораторію Естетичних Досліджень (estheticlab.tumblr.com), на базі якої почав працювати лекторій «Мистецтво ХХ – поч.. ХХI ст..» в різних містах України.

Що таке ангажоване мистецтво, політизація естетики? Що означає конфігурація (А. Бадью)? Як змінювались критерії оцінки і критичне сприйняття від кубізму через конструктивізм, абстракцію та концептуальні практики художників першої половини ХХ ст. (М. Дюшан, Д. Кошут, Art & Language) до виникнення перформативних практик (К. Бьорден, Р. Кьяртансон, Ф. Алюс), естетики взаємодії (Yes men, W.Raad) та пост-концептуалізму наших часів.

Читайте також: Музей Корсаків відкриває Академію Сучасного Мистецтва

Що таке продукування істини в контексті сучасної ест/етики? Подивимось не тільки візуально орієнтовані напрямки, а й перформанс, пост-драматичний театр (Р. Кастелуччі, Я. Фабр, Д. Папаіоанну), почитаємо поезію (П. Целан, Д. А. Прігов, О. Парщіков).

Квиток на одну лекцію – 75 грн. Абонемент на чотири лекції – 200 грн.

Телефон для реєстрації та довідки: 0661425118 або пишіть координаторці Kateryna Haneychuk.

Більше про подію читайте ТУТ.

Афіша заходу
Афіша заходу

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024