Вони вимагали підтримки автокефалії - у Володимирській єпархії відповіли на звернення активістів

24 Листопада 2018, 10:51
У волинській єпархії відповіли на звернення активістів 1616
У волинській єпархії відповіли на звернення активістів

У Володимир-Волинській єпархії з'явилась перша реакція на звернення, які надходять на адресу митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира щодо створення Єдиної Помісної Канонічної Української Церкви.

Інформація викладена на сайті Володимир-Волинської єпархії під назвою «Володимир-Волинський. Активісти громадських організацій вимагали підтримки автокефалії».

«21 листопада представники громадських організацій Луцька після відвідин управління Волинської єпархії у Луцьку, приїхали і до управління Володимир – Волинської єпархії Української Православної Церкви, з аналогічною вимогою – підтримати автокефалію.

Як  повідомляє  «Волинь Post», серед активістів екс-глава «Правого сектору» Нововолинська Андрій Фафлей, а також керівник Національного корпусу «Азова» на Волині Андрій Дяченко. Вони планували передати своє звернення  митрополиту Володимиру, але дізнались, що Владика перебуває на лікуванні, тому шукали “заступника”. Однак  на  свято Архангела Михаїла все духовенство перебувало на святковому богослужінні. Тому активісти  залишили листа на адресу митрополита Володимир -Волинського і Ковельського Володимира із закликом підтримати утворення «Єдиної помісної православної церкви» в канцелярії єпархії.

Андрій Фафлей,  вважає , що таке звернення – це ініціатива сотень, а то і тисяч людей. За його словами, якщо б їх всіх зібрати під стінами Успенського собору у Володимирі, то це було б схоже більше на захват святині, але активісти цього аж ніяк не прагнуть. Вони хочуть конструктивного діалогу.

«У ці дні Україна перебуває в очікуванні, коли завершиться процес визнання Вселенським Патріархом Варфоломієм автокефалії українського Православ’я. Поділ, який триває не один десяток років, нарешті може припинитися. <…> Знаючи, що перед Вами теж стоїть вибір і частину відповідальності перед Богом і Україною за долю нашої Батьківщини, звертаємося із закликом підтримати визнання автокефалії, а також взяти участь в об’єднавчому Соборі, де буде обраний Предстоятель Церкви, який отримає довгоочікуваний Томос», – сказано у зверненні», - йдеться у повідомленні викладеному на сайті єпархії.

Нагадаємо, днями депутати Володимир-Волинської міської ради та члени виконавчого комітету звернулись із листом до митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира (УПЦ МП) і закликали його долучитися до створення Єдиної Помісної Канонічної Української Церкви.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024