Мешканців Устилузької громади навчатимуть раціонально поводитися зі сміттям

24 Листопада 2018, 12:35
1130

У стінах Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування відбувся практичний воркшоп «Інформаційно-просвітницька робота в громадах з метою підвищення обізнаності щодо поводження з відходами».

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Учасниками заходу стали  представники 11 обраних громад, представники Волинського ЦРМС, регіональні екологічні громадські організації та місцеві експерти.

Метою воркшопу було визначення рамкових умов та компонентів інформаційної кампанії з підвищення обізнаності населення пілотних громад щодо раціонального поводження з відходами, обмін наявним досвідом громад, створення робочої групи з імплементації проекту.

Модератором заходу стала експерт проекту (GIZ) Наталя Денисенко.

Розпочався семінар із короткого знайомства із обраними ОТГ. Директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк наголосив на важливості уже наявного досвіду в ОТГ у сфері поводження із відходами та збереженні екології загалом.

Представники пілотних ОТГ розповіли про свої громади і досвід поводження із відходами в громадах за допомогою презентації.

Координатор проекту (GIZ) Віктор Борисюк розповів про концепція інформаційної кампанії з підвищення обізнаності населення щодо поводження з ТПВ та цілі та завдання робочої групи з імплементації проекту.

Далі присутні обговорили ідеї для інформаційної кампанії в громадах.

Завершився захід відбором кандидатів до Робочої групи від пілотних громад та затвердженням складу робочої групи з імплементації проекту.

Нагадаємо, що 36 об’єднаних територіальних громад у трьох областях України (Дніпропетровська, Волинська та Житомирська) візьмуть участь в проекті «Покращення якості послуг в сфері управління відходами на муніципальному рівні в ОТГ» Програми «U-LEAD з Європою», що втілюватиметься спільно з Кластером сталого економічного розвитку GIZ.

За визначеними критеріями відібрали такі громади: Княгининівська, Боратинська, Дубівська, Копачівська, Любешівська, Голобська, Любомльська, Рівненська, Смідинська, Литовезька та Устилузька.

У рамках проекту представники відібраних ОТГ візьмуть участь у навчальній програмі, що націлена на підвищення компетенцій з організації послуг у сфері управління твердими побутовими відходами (ТПВ). Також громади отримають технічну допомогу у розробці стратегічних планів з управління ТПВ, що сприятиме застосуванню новітніх підходів для впровадження ефективного та прозорого надання послуг. За участі національних експертів заплановано проведення інформаційно-просвітницьких заходів для мешканців громад з метою покращення культури поводження з відходами.

Читайте також: На МПП «Устилуг» подружжя намагалося ввезти більше тонни незадекларованого товару

Коментар
17/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024