Гоніть бабло: «євробляхи» не пускають в Україну без застави

25 Листопада 2018, 11:09
Гоніть бабло: «євробляхи» не пускають в Україну без застави 2271
Гоніть бабло: «євробляхи» не пускають в Україну без застави

На митному переході «Ягодин» по обидва боки кордону скупчилась чимала кількість автівок у чергах.

Люди добу стоять на одному місці й ніхто нічого не пояснює. На думку людей, таку чергу машин створили штучно, аби дочекалися півночі, а саме, 25 листопада, коли в дію вступлять нові закони, за якими за ввезення авто на іноземній реєстрації треба сплатити грошову заставу.

Про це журналістам Район.in.ua повідомив В’ячеслав, який вже добу не може перетнути кордон. Каже, митники вивісили текст, де йдеться проте, що в дію вступають закони, які змінюють норми ввезення транспортних засобів на іноземній реєстрації. Відповідно яких, громадяни мають внести всі необхідні митні платежі, при цьому митні платежі не повертаються.

Люди не розуміють чому поряд із посилання на закон про необхідну сплату коштів не розмістили з розміром ставок, які, нібито, вони мають сплатити. Нині на митниці назріває скандал.

«Митниця має спрацювати і вже ці ставки «в’їзду» скільки я маю дати за автомобіль 1,9, 1,6, 1,2 мають бути вивішені. Я приїхав, дав гроші і поїхав. А ви мене добу маринуєте отут. Якби я бачив скільки маю платити, то в крайньому випадку зателефонував би товаришу і він би підвіз гроші», - мовить до представника митниці чоловік.

Люди потрапили в безвихідь. Нині, просять владу піти на зустріч та не впроваджувати, за їх словами, «закон в дію за добу». Єдиним виходом з цієї ситуації, на їх думку, є можливість дати їм право в’їзду в Україну на 5-10 діб під розписку з підписання всіх необхідних зобов’язуючих паперів. Це дасть одним можливість зібрати відповідну суму, а іншим – зрозуміти, чи вони хочуть залишити собі авто, яке вартує нині чималих коштів.

Довідково:

Як відомо, 25 листопада набирають чинності закони 2611-VIII та 2612-VIII (в народі відомі як закони щодо євроблях. Згідно з нормами цих законів,  громадяни-резиденти мають право переміщувати транспортний засіб, що зареєстрований за межами України, в режимі транзиту за умови сплати грошової застави в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких автомобілів на митну територію України з метою вільного обігу.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: На «Устилузі» великі черги та люди з автоматамиПоказали, який «армагедон» твориться на митному переході «Устилуг – Зосін».




 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024