Мітингувальники розблокували пункту пропуску «Устилуг»

27 Листопада 2018, 11:15
Мітингувальники розблокували пункту пропуску «Устилуг» 2099
Мітингувальники розблокували пункту пропуску «Устилуг»

Протестувальники розблокували доїзд до міжнародного пункту пропуску «Устилуг».

Про це у коментарі ІА ВолиньPost повідомила головний державний інспектор з питань доступу інформації Волинської митниці Валентина Черниш.

Нагадаємо, 26 листопада перед населеним пунктом Устилуг частково заблокували дорогу.

За словами Валентини Черниш, 26 листопада ввечері протестувальники почали пропускати автобуси на «Устилуг».

Станом на ранок 27 листопада ті протестувальники, котрі лишилися від учора, уже збирають речі. Черг зі сторони України немає.

«Настрої змінилися і на «Ягодині». Наразі там лишаються майже 30 людей. Акція протесту триває у мирних формах», - зазначила посадовиця. Дозволили рух вантажівок через Західний Буг, а також оформляють вантажівки на виїзд з України.

Окрім того, активісти записалися на прийом до керівництва митниці, аби їм роз'яснили нові норми законодавства щодо розмитнення автомобілів на єврономерах.

Читайте також: Показали, який «армагедон» твориться на митному переході «Устилуг – Зосін»

Нагадаємо, з 25 листопада вступили у дію закони 2611-VIII та 2612-VIII (в народі відомі як закони щодо євроблях). З цієї дати вступили в силу нові закони, за якими за ввезення авто на іноземній реєстрації треба сплатити грошову заставу, або ж сплатити всі необхідні митні збори. Саме тому, на кордоні утворилось велике скупчення людей та автівок.

На міжнародному пункті пропуску «Устилуг» люди того ж дня заблокували рух на митниці і почали вимагати від митників пояснень стосовно автомобілів на єврономерах.

Читайте також: Бомба сповільненої дії запущена. Зараз вибухає в Устилузі, завтра - в Ягодині: активіст звернувся до Президента

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024