Волиняни на колінах прощалися із загиблим бійцем 14-ї ОМБр

28 Листопада 2018, 14:04
Волиняни на колінах прощалися із загиблим бійцем 14-ї ОМБр 2389
Волиняни на колінах прощалися із загиблим бійцем 14-ї ОМБр

На колінах, зі слізьми на очах та оберемками квітів у Луцьку прощались із загиблим на Сході бійцем 14 окремої механізованої бригади Віктором Лахаєм.

Тіло бійця привезли до рідного міста вранці у середу, 28 листопада. Героя відспівали у верхньому храмі Свято-Троїцького собору, - інформує Район.Луцьк.

«Усіх нас тут зібрав скорботний дзвін. Ще один наш герой, наш земляк загинув. Війна — це завжди таргедія, біль і втрати. Тепер не стало Віктора. Він віддав за нас українців найцінніше, що мав — своє життя», — мовив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Після прощання у соборі під скорботну пісню «Пливе кача по Тисині...» тіло бійця винесли на Театральний майдан, де сотні лучан також прийшли вшанувати пам'ять про земляка.

«Він був людиною з величезною душею. Коли він дізнався, що його товариша везуть в лікарню, віддав на його лікування всю свою першу зарплату. Сам не мав багато грошей, часто ходив на роботу пішки, але віддав. Коли іншого друга виселяли з хати через борги по кредитах, він взяв останні заощадження і віддав, аби товариша не викинули з хати. Коли була Помаранчева революція він одним з перших поїхав на майдан, так само і на майдан під час революції Гідності. А потім на Схід, захищати нас із вами», — пригадав шеф-редактор газети «Вісник+К» Євген Хотимчук.

Потому колона лучан пройшлась скорботною ходою по проспекту Волі до гімназії № 4 імені Модеста Левицького. Загиблого бійця поховають на міському кладовищі у селі Гаразджа.

Нагадаємо, Віктор Лахай проходив службу у складі волинської механізованої бригади і під час чергування вночі на 26 листопада отримав вогнепальне поранення, від чого, на жаль, помер. Бійця не стало в День його народження, йому виповнився б 41 рік.

Читати також: Загибель лучанина на Сході: подробиці трагедії
































 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024