Делегація з Володимирщини взяла участь у засіданні Ради регіонального розвитку

29 Листопада 2018, 19:00
1755

Делегація з Володимирщини взяла участь у засіданні «Ради регіонального розвитку.Волинь», в рамках якого обговорили досягнення за останні кілька років та перспективи розвитку у майбутньому.

Захід стартував вранці у четвер, 29 листопада, у стінах облмуздрамтеатру імені Тараса Шевченка, - інформує Район.Бізнес.

Серед спікерів — голова Волинської ОДА Олександр Савченко, перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, доктор економічних наук Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Юрій Барський, директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк, голова Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб, голова Голобської ОТГ Сергій Гарбарук, голова Боратинської ОТГ Сергій Яручик, голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк, голова Ківерцівської міської ради Володимир Жгутов.

Насамперед слово взяв Олександр Савченко. Він запропонував вшанувати пам'ять загиблого бійця з Луцька Віктора Лахая хвилиною мовчання. Не оминув очільник області і питання воєнного стану, впровадженого 28 листопада на території 10 областей країни.

«Впровадження воєнного стану нині не викликає ніяких критичних зауважень. Так, тривають дискусії, адже попереду вибори. Але однозначно: ніхто не радіє, що воєнний стан дав можливість військовим самим вирішувати стріляти чи ні. Тобто, якщо буде реальна агресія, то вони навіть зобов’язані стріляти. Часто питають, чому раніше не оголошувати воєнний стан? Як генерал-полковник скажу: хто тоді міг стріляти і віддавати команди, чим і куди стріляти? Тепер у нас є велике коло відповідальних людей і тих, хто допомагає», — мовив він.

Потому Олександр Савченко наголосив на досягненнях Волині протягом останніх років.

«Я не знаю, чи може хтось в залі стати і сказати: «Ми тут нічого не робили». Те, що ми планували, тепер усе працює. Наприклад, школа №27 в Луцьку. Вона будувалась майже 20 років і нарешті відкрита», — зазначив він.

Участь у у засіданні «Ради регіонального розвитку.Волинь» взяли перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук, голова Володимир-Волинської РДА Наталія Василець, голова районної ради Роман Гук, представники місцевого самоврядування та територіальних громад Володимирщини.




Читайте також: План економічного розвитку княжого міста схвалили експерти Світового банку

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024