Прізвища загиблих у війні володимирчан потрапили до Книги пам'яті

30 Листопада 2018, 18:08
Прізвища загиблих у війні з Росією володимирчан потрапили до списку Книги пам'яті полеглих за Україну 3488
Прізвища загиблих у війні з Росією володимирчан потрапили до списку Книги пам'яті полеглих за Україну

У мережі створили онлайн-проект «Книга пам’яті полеглих за Україну», в якому містяться дані про всіх бійців, які загинули в зоні АТО за два роки з початку бойових дії.

Усі дані зібрані і систематизовані у вигляді інтерактивної карти, створеної за підтримки Національного військового-історичного музею України, – повідомляє Intermarium.

Своєрідна база даних містить відомості про 2 860 загиблих героїв.

За даними порталу, інформація подана станом на 1 березня.

У списку Книги пам'яті – прізвища військовослужбовців з Володимирщини:

Бондарук Микола Петрович

Загинув 22 травня 2014 р. під час збройного нападу на блокпост в районі смт. Благодатне, Волноваський район, Донецька область.

Головін Дмитро Володимирович

Загинув 1 лютого 2015 р. в бою у Попаснянському районі Луганської області.

Голяновський Руслан Вікторович

Загинув вночі 24 серпня 2014 р. під час обстрілу блокпосту 3906 в районі с. Многопілля, Амвросіївський район, Донецька область.

Ілляшук Михайло Миколайович

Загинув 10 лютого 2015 р. під час обстрілу російськими бойовиками з боку Горлівки з РСЗВ «Смерч» аеродрому м. Краматорська (Донецька область).

Колєсніков Дмитро Вадимович

Загинув вранці 22 лютого 2015 р. у селищі Піски (Ясинуватський район) від прямого попадання танкового снаряда у приміщення, де перебували бійці.

Крищук Василь Юрійович

Загинув 18 серпня 2018 р. в бою з диверсійною групою противника, яка зненацька атакувала спостережний пост ЗСУ в околицях м. Золоте на Луганщині.

Крохмаль Володимир Антонович

17 червня 2014 р. загинув біля смт. Станиця Луганська.

Ларін Микола Володимирович

Загинув 30 листопада 2014 р. від осколкового поранення в районі Донецького аеропорту біля села Опитне (Ясинуватський район) під час мінометно-артилерійського обстрілу.

Ліщук Віталій Леонідович

Загинув 22 травня 2014 р. під час збройного нападу на блокпост в районі смт. Благодатне, Волноваський район, Донецька область.

Максименко Олександр Олександрович

Загинув 9 вересня 2014 р. в результаті підриву на фугасі біля села Нижньобараниківка (Біловодський район Луганська область).

Проць Сергій Володимирович

Загинув 10 липня 2014 р. в районі с. Довжанське Луганській області внаслідок підриву БМП-2 на фугасном заряді великої потужності.

Свищ Сергій Сергійович

Загинув 25 січня 2015 р. у бою на опорному пункті «Валера» (висота 307,5) поблизу села Санжарівка (Донецька область) в районі Дебальцеве.

Сусваль Петро Остапович

Помер 2 вересня 2014 р. у Дніпропетровському госпіталі, не приходячи до свідомості після важкого поранення в боях під висотою Савур-Могила на Донеччині.

Сак Вадим Андрійович

10 червня 2015 р. під час обстрілу російсько-терористичними збройними формуваннями 29-го блокпосту на трасі «Бахмутка» поблизу смт. Новотошківське (Попаснянський район Луганська область) отримав поранення, що несумісні з життям.

Хмелецький Віктор Іванович

Загинув 28 липня 2014 р. під час обстрілу терористами колони військових, яка пересувалась в район висоти Савур-могила в Донецькій області.

Давидюк Олександр Олександрович

Загинув 13 серпня 2014 р. під час обстрілу позицій бригади з БМ-21 Град в районі с.Новоганнівка, Луганська область.

Відомості про тих, хто загинув за свободу і незалежність України, класифіковані за місцем народження, віком, цільовими групами, підрозділами, званнями, датами загибелі і місцем поховання героїв.

Читайте також: На Сході снайпер вбив волинського бійця з 14 бригади

Згідно з картою, станом на 1 березня найбільше бійців загинуло з Дніпропетровської області (359), із Львівської – 180 героїв, Житомирської – 177, Волинської – 150 осіб.

Із Донецької області пожертвували своїм життям за незалежність своєї країни 79 осіб, із Луганської – 48.

Читайте також: Стали відомі подробиці загибелі володимирчанина на Сході

Також зазначено, що на Донбасі, борючись проти російської агресії, загинули громадяни 21 країни (крім України), зокрема, 74 громадянина РФ.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що за час бойових дій на Донбасі загинули 2269 українських військових.

Читайте також: Володимирщина: на чергові роковини загибелі Михайла Ілляшука приїхала вся рота

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024