Стало відомо, чи планували силовий розгін протестів «євробляхарів» на «Устилузі»

02 Грудня 2018, 11:41
Акція протесту в Устилузі 1330
Акція протесту в Устилузі

У поліції Волині прокоментували, чи розглядали варіант силового розгону протестувальників на волинських пунктах пропуску «Ягодин» та «Устилуг». 

Про це йшлося в ефірі суспільно-політичного ток-шоу Волині «Протилежний погляд Live», – повідомляє ІА ВолиньPost.

Заступник начальника головного управління Національної поліції у Волинській області Сергій Козак у телефонному режимі з телестудією розповів, що поліція тримала ситуацію із протестами «євро бляхарів» на Волині на контролі. Він і сам два дні безперервно був на місці подій. 

«Я був на постійному зв’язку з Нацполіцією України, постійно доповідав керівнику поліції Волині Петру Шпизі», – розповів Сергій Козак. Він наголосив, що жодного варіанту силового вирішення питання не розглядали. 

«У жодному випадку», – додав Козак. Поліцейський зауважив, що люди створювали у мережі дописи про те, що нібито планують розгін блокувальників, утім це були фейки для нагнітання обстановки. 

«Жодної такої вказівки не було. Навпаки шукали конструктив», – розповів Сергій Козак. 

Читайте також: Показали, який «армагедон» твориться на митному переході «Устилуг – Зосін»

Нагадаємо, з 25 листопада вступили у дію закони 2611-VIII та 2612-VIII (в народі відомі як закони щодо євроблях). З цієї дати вступили в силу нові закони, за якими за ввезення авто на іноземній реєстрації треба сплатити грошову заставу, або ж сплатити всі необхідні митні збори. Саме тому, на кордоні утворилось велике скупчення людей та автівок.

На міжнародному пункті пропуску «Устилуг» люди того ж дня заблокували рух на митниці і почали вимагати від митників пояснень стосовно автомобілів на єврономерах.

Читайте також: Бомба сповільненої дії запущена. Зараз вибухає в Устилузі, завтра - в Ягодині: активіст звернувся до Президента

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024