Володимирчанкам присвоєно почесне звання «Мати – героїня»

27 Грудня 2018, 10:00
Володимирчанкам присвоєно почесне звання «Мати – героїня» 2083
Володимирчанкам присвоєно почесне звання «Мати – героїня»

Президент України Петро Порошенко підписав Указ, згідно з яким 106 жінкам Волині присвоєно почесне звання України - «Мати – героїня», котре, відповідно до Закону України «Про державні нагороди», є державною нагородою і вищою формою відзначення громадян за видатні заслуги перед Україною.

Серед цієї сотні волинянок -  мешканки села Заріччя, що на Володимирщині, Віра Воробчук та Ольга Хлопенюк, - інформує відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності РДА.

Ще до завершення цього року вони отримають справжній новорічний подарунок від держави у вигляді одноразової грошової допомоги у розмірі 17 620 гривень.

До слова, почесне звання «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи їх вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Читайте також: На Володимирщині стало на одну «Матір-героїню» більше

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39