З січня неякісні ліки можна буде повернути в аптеку, - МОЗ

29 Грудня 2018, 08:50
З січня неякісні ліки можна буде повернути в аптеку, - МОЗ 3019
З січня неякісні ліки можна буде повернути в аптеку, - МОЗ

Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило роз'яснення щодо можливості повернення ліків до аптек з 1 січня 2019 року.

Як наголосили у МОЗ, повертати можна лише лікарські засоби і медичні вироби неналежної якості, пише Радіо Свобода.

Для цього необхідно пред’явити розрахунковий документ на їхнє придбання. У такому випадку споживач має право просити повернути сплачені за ліки гроші або замінити препарат на аналогічний, кажуть у міністерстві.

У МОЗ уточнили, що факт неналежної якості ліків підтверджується документами:

  • висновком щодо якості лікарських засобів, виданим підпорядкованою лабораторією територіального органу Держлікслужби та/або уповноваженою лабораторією
    розпорядженням Держлікслужби щодо заборони обігу лікарського засобу.
  • У міністерстві радять, щоб убезпечити себе і не придбати неякісні ліки, перевіряти сайт Держлікслужби і переконатися, що придбані препарати не заборонені. Крім того, у МОЗ нагадали, що на вимогу покупця аптеки мають надати документи, які підтверджують належну якість продукції, зокрема сертифікат якості виробника.

Від 1 січня набуває чинності закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів», який, зокрема, вносить зміни до вимог споживача щодо лікарських засобів і виробів медичного призначення.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024