«Все буде Томос», – диякон з Волині отримав заборону у священослужінні

04 Січня 2019, 21:07
Віктор Мартиненко на Різдвяній службі в Анталії 2649
Віктор Мартиненко на Різдвяній службі в Анталії

Віктор Мартиненко отримав покарання за спів служіння з кліриками Вселенського Патріархату. 

«У переддень важливої та історичної події отримав подарунок) - повідомлення про заборону у священнослужінні. Причина - співслужіння Божественної Літургії з кліриками Вселенського Патріархату. Відрадно, що отримав покарання не за якісь моральні чи канонічні злочини, а за служіння Божественної Євхаристії (привіт Орвелу). Також тішить, що скромного сільського диякона поставили на один щабель з такими людьми як Викокопреосвященні митрополити Симеон,Oleksandr Drabinko та інші достойні люди), – повідомив Віктор Мартиненко на своїй сторінці у Facebook. 


 

Мова йде про візит Віктора Мартиненка у Туреччину до Анталії, де служить земляк отець Михаїл. Разом вони відслужили на другий день Різдва 26 грудня, про що сам Віктор Мартиненко ділився у соцмережі. 


 


 

Нагадаємо, Віктор Мартиненко став відомим під час Революції Гідності, коли  чому рекомендував владиці Павлу Лебедю «поцілувати Януковича у сраку». Тоді він працював прес-секретарем Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП, але після скандалу склав повноваження.  До сьогодні, служив у Низкиницькому монастирі Іваничівського району. Постійно і відкрито підтримував надання Томосу Православній Церкві України. 


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024