У Володимирі відзначили храмове свято собору Різдва Христового

09 Січня 2019, 12:29
У Володимирі відзначили храмове свято собору Різдва Христового. 2818
У Володимирі відзначили храмове свято собору Різдва Христового.

У день пам’яті Собору Пресвятої Богородиці, у другий День Різдва Христового, кафедральний собор Різдва Христового, що у місті Володимир-Волинський, відзначив свій престольний празник.

З нагоди храмового свята на запрошення керуючого Володимир-Волинською єпархією Преосвященного єпископа Матфея прибули на святкування архієреї з інших єпархій, - інформує прес-служба Володимир-Волинської єпархії.

Божественну Літургію Святителя Іоана Золотоустого очолив Високопреосвященний Димитрій митрополит Львівський і Сокальський.
Його Високопреосвященству співслужили: Преосвященний Матфей єпископ Володимир-Волинський і Турійський, Преосвященний Паїсій єпископ Житомирський і Овруцький, секретар єпархіального управління і районний благочинний прот. Юрій Зінчук, благочинний собору та замісник секретаря єпархії прот. Ігор Бігун, голова інформаційного відділу єпархії прот. Василь Мельничук та інші.
Під час богослужіння були присутні: єпископ-ординарій Луцької дієцезії Римо-Католицької церкви Віталій Скомаровський та настоятель костелу Іоакима й Анни ксьондз Лєшек Кошляга.

На запричасному діти недільної школи виступили з Різдвяною програмою та колядками, яким владика Матфей подарував новорічні подарунки.

Після Літургії митрополит Димитрій виголосив проповідь, а також розповів про подію, яка відбулась у Стамбулі-вручення Томосу. Його Високопреосвященство був одним із делегатів на Фанарі тому детально поділився враженнями від історичної для України події.

Далі був звершений подячний молебень після якого владика Матфей подякував архієреям та духовенству за спільну святкову молитву.
Привітати нашого архіпастиря та прихожан з святом прибули представники влади: перший заступник Володимир-Волинського міського голови Ярослав Матвійчук та інші.

Насам кінець, Митрополит Димитрій від імені архієреїв привітав всіх присутніх з Різдвом Христовим, з днем пам’яті Собору Пресвятої Богородиці та з престольним празником кафедрального собору і закликав в ці Різдвяні дні просити в Богомладенця Христа миру для України, а також подякував владиці Матфею за запрошення.

Дійство завершилось уставним многоліттям та спільною колядкою «Нова радість стала».

Читайте також: Співаймо, радіймо: як колядує диякон з Волині, який отримав заборону у священослужінні





































 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024