Планують пустити електричку до Польщі, яка курсуватиме через Володимирщину

13 Січня 2019, 11:30
У цьому році «Укрзалізниця» розпочне електрифікацію дільниці Ковель-Ізов-Держкордон 1632
У цьому році «Укрзалізниця» розпочне електрифікацію дільниці Ковель-Ізов-Держкордон

«Укрзалізниця» планує цього року розпочати електрифікацію дільниці Ковель-Ізов-Держкордон.

Про це повідомляється на сайті «Укрзалізниці».

Упродовж 2018 року на капітальні інвестиції «Укрзалізниця» виділила 16,9 мільярдів гривень – це в 1,5 разу більше, ніж попереднього року. Загалом це найбільш значні капітальні вкладення за останні 5 років, повідомив керівник «Укрзалізниці» Євген Кравцов 10 січня під час засідання уряду. 

За словами керівника компанії, у 2019 році «Укрзалізниця» продовжить вкладати значні кошти в нові інфраструктурні проекти.

«Цього року ми плануємо розпочати електрифікацію дільниць Долинська – Миколаїв – Колосівка та Ковель – Ізов – Держкордон. Це, безумовно, стратегічні для держави транспортні напрямки, які збільшать обсяги експортних перевезень», – зазначив Євген Кравцов.

Загалом на капітальні інвестиції у 2019 році заплановано виділити 24,5 мільярди гривень. Зокрема, планується придбати 5 тисяч вантажних вагонів, 46 пасажирських вагонів, а також 3 приміські поїзди. Крім того, буде продовжено співпрацю з General Electric у сфері оновлення парку вантажних тепловозів.

Керівник компанії також нагадав, що у 2018 році «Укрзалізниця» виконала реконструкцію 309 км колій, придбала та виготовила на власних потужностях 3,5 тисяч піввагонів.

«Нестача локомотивів, відтерміновані ремонти були найболючішим питанням для галузі, і наразі ми їх вирішуємо. Так, капітальним ремонтом було оновлено майже 130 локомотивів. Для покращення якості пасажирських перевезень оновили 126 пасажирських вагонів – найбільше за останні 7 років», – резюмував Євген Кравцов.

Читайте також: 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50