У Зимнівській ОТГ презентували проект «Успішна громада»

16 Січня 2019, 08:35
У волинській громаді презентували проект «Успішна громада» 2193
У волинській громаді презентували проект «Успішна громада»

Днями відбулась зустріч директора Володимир-Волинської міськрайонної філії Волинського обласного центру зайнятості Наталії Уколової з представниками керівного апарату Зимнівської об’єднаної територіальної громади.

Під час зустрічі Наталія Володимирівна презентувала проект «Успішна громада» та обумовила спільно зі старостами шляхи співпраці щодо успішного втілення даного проекту.

У грудні 2018 року до Зимнівської ОТГ приєдналась Хобултівська сільська рада. Отже громада збільшилась ще на три населених пункти. Створення нових робочих місць, сприяння укомплектуванню вакансій, організація громадських робіт – такі питання були обумовлені під час зустрічі.

У 2019 році Зимнівською об’єднаною територіальною громадою планується витратити 30 тис. грн на організацію громадських робіт. Голова громади В’ячеслав Католик запропонував представникам старостинських округів вивчити потреби населених пунктів щодо залучення безробітних осіб для вирішення потреб села. Також під час зустрічі були надані роз’яснення щодо можливості отримання одноразової допомоги для зайняття підприємницької діяльності для безробітних осіб, що проживають на території громади, що надасть можливість жителям громади займатися улюбленою справою та призведе до збільшення надходження коштів до місцевого бюджету.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Юлія Іщук провела зустріч з керуючою справами громади Аллою Матвейчук та з’ясувала поточну потребу громади в укомплектуванні наступних вакансій, а саме: вчитель загальноосвітнього навчального закладу та машиніст (кочегар) котельної.

У січні планується повести презентації проекту «Успішна громада» в Зарічанській, Оваднівській та Устилузькій об’єднаних територіальних громадах.

У рамках реалізації проекту «Успішна громада» фахівці служби зайнятості організовуватимуть круглі столи та робочі зустрічі, братимуть участь у розробці стратегії розвитку ОТГ, проводитимуть ярмарки вакансій, тренінги, семінари, профконсультації. Окрім того, здійснюватимуть професійну орієнтацію учнівської молоді на здобуття актуальних на ринку праці професій та спеціальностей, актуальних для конкретної громади. 

У Володимир-Волинській міськрайонній філії Волинського обласного центру зайнятості наголошують, що співпраця з об’єднаними територіальними громадами – один із пріоритетів діяльності служби зайнятості.




 

Коментарі
10 Березня 2019, 13:26
чому не вказуэте мобльных звязкив зайняте населення николы до вас не дозвонытыся не дарылы вам мобильных телефонив чы може ще не заробылы на мобильный звязок
10 Березня 2019, 13:27
весна иде треба було б обробляты землю чы э техника та як до вас добратыся
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024