22 січня: чому сьогодні потрібно випускати худобу на прогулянку

22 Січня 2019, 08:56
З добрим ранечком! 1210
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні 22 січня, вівторок.

Іменинники сьогодні Пилип і Іван.

Сьогодні пророка Самея, котрий жив за царя Соломона і його сина Ровоама. Самей був літописцем при дворі Соломонового сина, але до відповідального світського обов’язку Господь додав йому ще й надзвичайно важкий дар пророцтва. В нашій уяві пророк – це кремезний дідо – сивочолий, з довгою сивою бородою, з насупленими грізно бровами, з посохом чи жезлом у міцних руках. Таким деякі художники-іконописці, задля «доступності» образу іноді зображували ще Бога-отця – виходила така собі суміш Зевса з Моїсеєм. Але зазвичай дар пророцтва лягав на «тонкоплечих безвусих юнаків», майже хлопчиків… Саме через них промовляв Господь і це було нелегкою справою, тому дехто, як приміром пророк Йона, намагався спочатку уникнути покладених обов’язків, але марно. За правління Ровоама Юдейське царство розділилося. Коліно Юдине і Веніамінове залишились вірним Ровоаму, а десять інших колін визнали царем Ієровоама. Щоб їх повернути, Ровоам вирішив піти на них війною і повернути насильно. Але Самею було видіння, в якому Господь попередив про те, щоб цар «не починав війни з братами своїми, синами Ізраїлевими», щоб повертався кожен у свій дім, бо «від Нього те все було». Господа, що промовляв вустами пророка Самея, Ровоам не послухався. Тоді прийшов єгипетський фараон Сусакім (Шешонк І), котрий захопив Юдейське царство і вщент його розграбував.   

Цього дня наші пращури випускали на прогулянку худобу, аби не застоювалася в стайнях і хлівах. Тому примічали: якщо та одразу повертає до хліва – бути снігам та холоду. Коли ж тварини довго вигулювалися, нюхали повітря, чухалися – сильних морозів не жди.

Сьогодні 17 і 18-ий місячні дні. Місяць у Левові, вівторок – день Марса. В тренді яскравість, артистизм, експансивність, гедонізм. Виходьте з тіні, сміливо заявляйте про себе, пробуджуйте свою індивідуальність. Час публічності, активної взаємодії з іншими, а також розкриття і кульмінації минулих тенденцій. Не чекайте, коли оновлювати вас візьметься доля – ліпше почніть оновлюватися самі. Новини можуть бути обнадійливими, а навіть і незначні події – доленосними.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1907 році – -26,5, а найтеплішим у 2007 –  +8,1.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024