23 січня: сьогодні творчий день, не сваріться і уникайте навантажень

23 Січня 2019, 10:16
З добрим ранечком! 1512
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі! Сьогодні 23 січня, середа.

З іменинами вітайте Григорія, Дарку, Павла, Макара, Анатолія.

Церква вшановує цього дня пам’ять Григорія Ніського, одного зі знаних отців Церкви, рідного брата Василія Великого. Знаєте, якою була головна ідея всіх праць Григорія Ніського? «Аби кожен християнин… за свого земного життя здійснював максимальні зусилля задля того, аби хоч трішечки наблизитися до божественної досконалості…» У порівнянні з Василієм Великим Григорій мав набагато м’якший характер і був позбавлений ораторського хисту. У боротьбі з єресями допомагав брату не як діяч і організатор, а радше як письменник і богослов.

Також цього дня згадують священномученика Анатолія (Грисюка), митрополита Херсонського і Одеського. Отець Анатолій жив за радянських часів. Народився він на Волині, закінчив Волинську духовну семінарію, потім Київську духовну академію. В 1903 році прийняв чернецтво. Був надзвичайно освіченою людиною, знав декілька мов, зокрема і східних; займався викладацькою діяльністю. Після встановлення радянської влади неодноразово арештовувався чекістами, двічі перебував у Бутирській тюрмі; зазнавав тортур. Загинув мученицькою смертю у 1938 році в сталінських таборах. Нині на території Одеського СІЗО діє храм на честь владики Анатолія – на початку 1930-их років майбутній святий перебував там в ув’язненні.

У народі Григорія називали «Грицем-літозазивачем» і по цьому дню визначали, яким буде літо. Тому, так і казали: «Який Григорій – таке й літо», «Іній на стіжках – на мокрий рік».

Сьогодні 18 і 19-ий місячні дні. Енергетика доби важка і несприятлива. Ліпше провести цей день наодинці, присвятивши очищенню душі та совісті. Піддайте аналізу власні вчинки і слова, зробіть ревізію підсвідомих бажань. Ідеї та віяння, які виникатимуть сьогодні, радше за все будуть оманливими, фейковими – темні сили невтомно вестимуть проти нас свою гібридну війну. Наша справа не піддаватися, а боротися. День тісно пов’язаний із творчістю. Уникайте перевантаження, не сваріться. Утримайтеся і від статевих контактів – секс у цю місячну добу надзвичайно виснажливий. А ось стрижка волосся, якщо й не подовжить вам життя, то підніме настрій – це точно.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1942 році – -26,0, а найтеплішим у 1899 – +9,0.

Джерело: ukrinform.ua

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024