Двоє монахів Володимирської єпархії Московського патріархату перейшли до ПЦУ

28 Січня 2019, 17:31
Двоє монахів Володимирської єпархії Московського патріархату перейшли до ПЦУ 1772
Двоє монахів Володимирської єпархії Московського патріархату перейшли до ПЦУ

Два монахи, котрі нещодавно раптово покинули Світязький Петро-Павлівський монастир, виявили бажання перейти з Московського патріархату до Православної церкви України.

Про це повідомили на сайті Володимир-Волинської єпархії ПЦУ.

«З кліру Володимир-Волинської єпархії Московського патріархату приєднались в клір Православної Церкви України ієромонах Павло Грабан та ієромонах Аліпій Павчук. З відповідним проханням вони звернулись до керуючого єпархією Преосвященного єпископа Матфея», - йдеться у повідомленні.

Владика Матфей затвердив їх прохання та видав указ направити ієромонаха Павла, ієромонаха Аліпія нести послух священослужителями у храмі великомученика Димитрія Солунського с. Положево Шацького благочиння.

Читайте також: Тиждень по Томосу: які настрої у волинського духовенства і чому

Нагадаємо, нещодавно релігійна громада Свято-Покровського храму села Бобичі Володимир-Волинського району прийняла рішення про перехід з Московського патріархату до помісної Православної церкви України.

Нагадаємо, у Мінкульті оприлюднили перелік релігійних організацій (об'єднань), які підпадають під дію частин 7 і 8 статті 12 закон «Про свободу совісті та релігійні організації», яким необхідно внести зміни до свого статуту (положення) щодо назв організацій.

На Володимрщині таких налічується біля 40.

 

Читайте також: Томосова сотня: скільки парафій і як попрощалися з московським патріархатом

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024