На Володимирщині думали, як боротися із незаконними вирубками лісу

30 Січня 2019, 10:34
2059

У Володимирі-Волинському відбулась робоча зустріч на якій обговорили питання охорони лісів від незаконних вирубок, проведення перевірок роботи пилорам на предмет законності придбання деревини.

Зустріч відбулася 29 січня 2019 рокуза участі голови Володимир-Волинської РДА Наталії Василець, - інформує відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності РДА.

Серед присутніх - перший заступник керівника місцевої прокуратури Олег Лісовецький, начальник Володимир-Волинської ОДПІ Сергій Демосюк, заступник начальника Володимир-Волинського міжрайвідділу УСБУ України у Волинській області Юрій Дробний, начальник Володимир-Волинського відділу ГУНП у Волинській області Михайло Бобик, держінспектор Державної екологічної інспекції у Волинській області Віктор Голіч, головний лісничий ДП «Володимир-Волинське лісомисливське господарство» Наталія Козій і начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Юрій Кравчук.

Розпочинаючи нараду Наталія Володимирівна акцентувала увагу присутніх на тому, що збереження лісових насаджень краю є спільним завданням, тому потрібно об’єднати сили аби врегулювати це питання.

Представник Володимир-Волинського ЛМГ Наталія Миколаївна окреслила ряд проблем спричинених незаконною вирубкою лісів. Зокрема, зазначила, що переважна більшість незаконно придбаної деревини, в т.ч. числі і внаслідок рубок, у подальшому переробляється на пилорамах, власники яких, не ставши суб’єктом підприємницької діяльності, без дозволів, і далі продовжують здійснювати протиправну діяльність.
Своє бачення вирішення проблемного питання висловили також і представники правоохоронних та контролюючих органів. Тож у підсумку розроблено ряд узгоджених заходів щодо підвищення ефективності протидії незаконним рубкам лісу та його переробки.

Читайте також: Володимирський лісгосп - один з найбільших експортерів деревини у країни Європи





 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024