Хворостів: до якої церкви хоче примкнути місцева парафія УПЦ МП

04 Лютого 2019, 18:07
Хрестовоздвиженська церква у Хворостові (1876 р.) 4386
Хрестовоздвиженська церква у Хворостові (1876 р.)

Московський патріартах повідомив, що православні з Хворостова не хочуть міняти юрисдикцію, а наступного дня делегація з села приїхала до найближчої єпархії ПЦУ і почала підготовку парафіяльних зборів.

«Прихожани Хресто-Воздвиженського храму села Хворостів Володимир-Волинського благочиння, згуртувавшись навколо свого настоятеля архімандрита Антонія, одностайно заявили про тверде небажання змінювати юрисдикцію своєї релігійної громади і переходити до новоствореної структури під назвою ПЦУ, не визнаної жодною з Помісних Православних Церков світу», – про це йдеться на сайті Володимир-Волинської єпархії Московського патріархату.

Однак, як повідомив для Район.Володимир-Волинський прес-секретар Володимир-Волинської єпархії Православної Церкви України отець Василій Мельничук, насправді у Хворостові зборів не було.

«Люди прийшли на службу, на яку прибуло кілька священнослужителів із десятком молодиків спортивної статури. Батюшки почали розповідати прихожанам, що з переходом у ПЦУ парафіянам доведеться змінювати віросповідання та перехрещуватися. Люди злякалися, підняли руки, щоб не підтримувати рішення про перехід. Але це скоріш за все було опитування, а не збори, адже ніяких підписів ніхто не збирав», – розповів отець Василій.

До речі, у понеділок, 4 лютого, делегація прихожан Хресто-Воздвиженського храму з Хворостова прибула у Володимир-Волинську єпархію ПЦУ і повідомили, що таки хочуть переходити у ПЦУ. Найближчим часом запланували збори, на яких зберуть підписи та остаточно зроблять свій вибір.

Нагадаємо, 3 лютого гелігійна громада Петро-Павлівської церкви села Вощатин вирішила приєднатися до Православної церкви України, попри тиск, і у Локачинському районі три перші парафії приєдналися до ПЦУ.  Аналогічне рішення на Іваничівщині цього дня прийняли у Литовежі, а у селі Мишів священик влаштував псевдоголосування, для якого привіз мощі і паломників зі сусідніх сіл

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024