Володимир: в лікарняному храмі відслужили першу літургію українською

17 Лютого 2019, 14:20
Володимир: в лікарняному храмі відслужили першу літургію українською 4531
Володимир: в лікарняному храмі відслужили першу літургію українською

У лікарняному храмі Святого Агапіта цілителя Печерського, що у Володимирі-Волинському відбулася недільна служба, на якій настоятель церкви отець Микола Рижук повідомив про перехід до ПЦУ.

В переддень богослужіння, з’явилася інформація, що храм переходить в підпорядкування ПЦУ. Прихожани храму виявили ініціативу перейти до ПЦУ ще на Водохреще. З того періоду було проведено збір підписів серед прихожан та медиків, адже церква знаходиться на території лікарні. Загалом за перехід зібрали понад 200 підписів, - інформує БУГ.

Попри інформацію та очікування можливої провокації, зі сторони московського патріархату, перехід відбувся спокійно. Отець Микола Рижук виступив з промовою, яку підтримали прихожани.

«У мене немає зневаги до церкви, в якій я був, але вона кровоточить», – сказав отець Микола Рижук наприкінці служби.

Читайте також: Ще одна громада на Володимирщині офіційно перейшла до ПЦУ

Підтримати громаду храму та священика прибули керівники Володимир-Волинської єпархії ПЦУ. Зі словами виступив священик та військовий капелан Ігор Бігун.

Нагадаємо, 16 лютого 2019 року, єпископ Матфей у приміщенні єпархіального управління зустрівся з представником і настоятелем лікарняного храму преподобного Агапіта Печерського міста Володимир-Волинського протоїєреєм Миколою Рижуком.

Читайте також: У Володимирі - перша парафія вийшла з Московського патріархату





 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024