Знайшли «крайнього»: у Володимирській єпархії заявили, що П'ятидні перейшли в ПЦУ через місцевого мільйонера

28 Лютого 2019, 16:07
Знайшли «крайнього»: у Володимирській єпархії заявили, що в П'ятидні перейшли в ПЦУ через місцевого мільйонера 3368
Знайшли «крайнього»: у Володимирській єпархії заявили, що в П'ятидні перейшли в ПЦУ через місцевого мільйонера

Релігійна громада села П’ятидні, Устилузької ОТГ, 17 лютого проголосувала за перехід в лоно ПЦУ. Парафіяльні збори Свято-Покровської церкви села П'ятидні Володимир-Волинського благочиння відбулися без провокацій і порушень громадського порядку.

Проте, в УПЦ МП вважають, що такий результат голосування лише тому, що на зборах головував депутат Волиньради, мільйонер-фермер Валерій Діброва, - йдеться на сайті Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП.

«Активно долучився Валерій Григорович до поширення на Волині Церкви стамбульського Томосу. Він «своїх добрих друзів» не забуває і їхнім передвиборчим ініціативам всіляко сприяє. Одним селом Діброва вирішив не обмежуватися. Не той розмах у нього. Слідом за одноголосним переходом релігійної громади у П’ятиднях, вже пішли агітатори по селах Устилуг, Хотячів, Лудин, Черників, Ізов. Посланці від Діброви до місцевих священиків відверто зізнаються, що хоч і усвідомлюють усю протизаконність втручання в життя релігійної громади, але ослухатися волі Валерія Григоровича не сміють, бо роботи на селі більше ніде не знайдуть... І якщо про це не здогадуються прості селяни, то Валерій Діброва добре усвідомлює, що порушує цілу низку українських законів, коли збирає голоси членів територіальної громади і видає їх за волю загальних зборів парафії. Але, очевидно не тільки селяни залежні у своєму виборі від фермера-мільонера, але й він сам, далеко не вільний», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, указом архієрея протоієрея Петра Широчука було призначено настоятелем Свято-Покровського храму с. П‘ятидні Володимир-Волинського районного благочиння.

Нагадаємо, парафіяльні збори Свято-Покровської церкви села П'ятидні Володимир-Волинського благочиння відбулися 17 лютого без провокацій і порушень громадського порядку.

Проголосували «за» перехід парафії до Православної церкви України одноголосно.

Читайте також: У П’ятиднях проголосували за приєднання церкви до ПЦУ

Коментарі
28 Лютого 2019, 19:23
Сленг та вирази,йдуть синхронно певні фрази з бєлокаменой
02 Березня 2019, 15:03
Бох йому судя
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024