4 березня: енергетика цього дня дуже світла і чиста

04 Березня 2019, 09:36
З добрим ранечком! 1231
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні 4 ерезня, понеділок.

Іменинники сьогодні Архип, Федір, Максим, Євген, Макар.

Сьогодні розпочинається Масляна, або Сиропусний тиждень – останній тиждень перед Великим постом. Назва «Масляна» пов’язана з тим, що в тиждень перед Великим постом з раціону харчування виключалися м’ясні продукти, натомість молочні – молоко, масло, сметану, а також і яйця, ще можна було вживати. Відомо, що Масляну святкували в Україні ще в дохристиянські часи, й вона була присвячена шануванню Сонця. З приходом християнства всі язичницькі звичаї поступово викорінювалися, однак традиція святкувати Масляну залишилася. Останній тиждень м’ясниць мав кілька назв – Масляна, Сиропусний тиждень, Пущення, Загальниця, Ніжкові заговини, Колодій тощо. Основною обрядовою стравою Масляної (Масниці, Масляниці) були вареники з сиром, які вживалися з маслом чи сметаною. Виготовляли також гречані млинці, заправлені смальцем. Загалом Масляна вважалася жіночим святом, хоч участь у ньому могли брати й чоловіки. У цей час широко практикувалися й погостини. Жінки, зібравшись у гурти, відзначали у понеділок «початок Масної».

Якщо цього дня вода капає зі стріх, то ще довго буде холодно. «Марець спочатку хмарний, в середині болотний — сніп буде молотний».

Нині 28-ий місячний день. Попри те, що ось-ось буде місяць молодик, енергетика дня дуже світла і чиста. В жодному разі не можна порушувати її своїми грубими необачними діями. Сни можуть бути віщими, нести якісь важливі смисли. Утримайтеся від будь-яких, навіть і найменших енергетичних витрат. Енергетичний центр дня — очі. Контролюйте тиск і уникайте протягів. Так, і краще не вживати м’ясо. Камінь дня — небесно-блакитний аквамарин. Невпевненим у собі людям він додає впевненості та сміливості. Цей камінь допомагає у вивченні гуманітарних наук, він — талісман соціологів і політологів. Аквамарин стабілізує емоційне тло, заспокійливо вливає на нервову систему.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1987 році: -21, а найтеплішим у 1995 – +16,1. 

Джерело: ukrinform

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024