На Володимирщині релігійна громада прийняла рішення не зраджувати УПЦ

04 Березня 2019, 09:58
Свято-Василівська церква в селі Красностав 5516
Свято-Василівська церква в селі Красностав

Рлігійна громада села Красностав Оваднівської ОТГ залишається в Українській Православній Церкви під керівництвом блаженнішого Онуфрія.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова єпархіального відділу по взаємозв’язках з військовослужбовцями та іншими силовими структурами Володимир-Волинської єпархії Олексій Шаран.

«Божою милістю сьогодні у с. Красностав Вол.-Волинського району релігійна громада одностайним голосуванням підтвердила свою приналежність до Української Православної Церкви під керівництвом блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України», - йдеться у дописі.

Додамо, що більшість мешканців села є прихожанами Свято-Василівського храму, який належить до УПЦ МП.

Саме цей храм потрапив до переліку релігійних організацій (об'єднань), які підпадають під дію частин 7 і 8 статті 12 закон «Про свободу совісті та релігійні організації», яким необхідно внести зміни до свого статуту (положення) щодо назв організацій.

Додамо, що дерев’яний храм був зведений більше ста років років тому – у 1903-му і є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Нагадаємо, 16 лютого у Володимирі-Волинському з Московського патріархату вийшла перша церква. Це – громада лікарняного храму преподобного Агапіта Печерського разом з настоятелем отцем Миколою Рижуком.

Читайте також: У Сусвалі втретє провели збори, щоб перейти у ПЦУ

Більше - у відео.

Коментарі
05 Березня 2019, 03:00
Називаєте речі своїми іменами. Залишилась у підданстві РПЦ (російської церкви)
10 Березня 2019, 09:02
Пора цього владику путінського,любителя малолітніх шлюх файно взяти за яйця-по батьківські
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024